Skip to content

Machiaj natural pentru seara de Crăciun (With love 1)

  • by
machiaj natural

Machiaj natural pentru seara de Crăciun- natural înseamnă frumusețe !

Se aud clopoței în depărtări , se simte mirosul de cozonac , iar atmosfera de sărbatoare ne înconjoară de magie. Și tu ce faci ? Ai început deja să te gândești la ținuta pe care o vei purta, la modul în care o vei accesoriza și, cum altfel, la modul în care te vei machia? Dacă vrei să strălucești, atunci încearcă ideile de mai jos pentru un machiaj natural , dar fermecător.

Produse esențiale pentru realizarea machiajului de seară

Indiferent că optezi pentru un machiaj cât mai natural, bazat pe nuanțe de nude, sau, dimpotrivă, pentru unul care să iasă ușor în evidență (dar care, bineînțeles, să fie cu bun-gust), vei avea nevoie de următoarele produse cosmetice:

  • Baza de machiaj – aceasta se alege în funcție de tipul tenului: pentru un ten cu tendință de îngrașare este recomandată folosirea unei baze de machiaj cu efect matifiant, în timp ce pentru un ten uscat se recomandă alegerea unei baze de machiaj fără silicon, pentru a împiedica uscarea excesivă a pielii;
  • Fondul de ten – de asemenea, alegerea fondului de ten depinde de tipul de ten, precum și de culoarea acestuia. De exemplu, dacă tenul tău are tendință acneică, optează pentru un fond de ten cu putere mare de acoperire, pentru a corecta micile imperfecțiuni;
Fardul de pleoape – acesta se alege în funcție de culoarea ochilor, dar și în funcție de vestimentație și de nuanța părului;
  • Mascara – cu un rimel negru nu ai cum să dai niciodată greș;
  • Creion/fard de sprâncene – nuanța potrivită a creionului sau fardului de sprâncene depinde de nuanța tenului. Totodată, este indicat să folosești o nuanță cât mai naturală și să-ți conturezi sprâncenele într-un mod cât mai discret, pentru a evita crearea unei impresii prea puternice – și nu într-un sens bun;
  • Anticearcănul – acest produs cosmetic este binevenit mai ales dacă evenimentul se desfășoară după o zi lungă și obositoare, ale cărei efecte se pot citi chiar pe chipul tău;
  • Fardul de obraz;
  • Rujul și conturul de buze.

Cum realizezi un machiaj profesional pas cu pas:

1. Demachiază-te 

Înainte de aplicarea oricărui produs de make-up, este absolut necesar să te demachiezi. Această etapă este esențială pentru pregătirea corespunzătoare a tenului. Dincolo de faptul că demachierea te ajută să ai un ten îngrijit, aceasta mai are un rol important, și anume asigurarea rezistenței pentru baza de machiaj, următorul produs pe care îl vei aplica. 

La finalul demachierii, este recomandat să aplici o cremă hidratantă pentru față.

2. Aplică baza de machiaj (primerul)

Baza de machiaj ajută la o mai bună fixare a celorlalte produse de make-up, ceea ce înseamnă că ea asigură o rezistență mai mare a machiajului. Mai mult decât atât, primerul conferă tenului un aspect mai plăcut, prin reducerea micilor imperfecțiuni. 

Este foarte important modul în care aplici baza de machiaj: dinspre interior spre exterior, în mod uniform. Dacă dorești, poți să folosești un burețel special – acesta te va ajuta să întinzi primerul mai bine. 

3. Conturează-ți sprâncenele

Acum este momentul să-ți conturezi sprâncenele, într-un mod cât mai discret și natural, fie cu ajutorul unui creion de sprâncene, fie cu ajutorul unui fard de sprâncene, a cărui nuanță trebuie să fie similară cu nuanța pielii tale. Dacă dorești, poți folosi și mascara de sprâncene, pentru a le evidenția mai bine.

4. Machiază-ți ochii

  Mai întâi  trebuie să aplici o bază cremoasă pe pleoape, după care să aplici un fard de pleoape nude, de sus în jos. După acești pași, urmează alegerea culorii, pe care o vei aplica, pe pliu și în colțuri, cu ajutorul unei pensule. 

Machiajul de seară pentru ochii căprui– Machiaj natural pentru seara de Crăciun

Culorile recomandate în realizarea machiajului de seară pentru ochii căprui sunt nuanțele de maro, negru, auriu și argintiu, dar și cele mai îndrăznețe, precum verde sau albastru închis. În timp ce folosirea culorii maro te va ajuta să creezi un machiaj simplu, dar plin de rafinament, folosirea albastrului închis te va ajuta să creezi efectul de privire pătrunzătoare și să-ți valorifici forma ochilor. Totuși, îți reamintim faptul că este mai sigur să rămâi la nuanțe de cărămiziu, bej, pe care le-ai putea combina cu auriu sau argintiu (care nu se folosesc niciodată singure, ci doar ca accent), în cazul în care nu ai suficientă experiență în domeniul automachiajului. 

Machiajul de seară pentru ochii albaștri– Machiaj natural pentru seara de Crăciun

Machiajul de seară pentru ochii albaștri ar trebui să valorifice culori precum nuanțele de alb (mat, sidefat, perlat etc.), arămiu, auriu și argintiu. De asemenea, și culorile închise, precum negru sau maro, sunt importante pentru crearea umbrelor și pentru conferirea volumului. Alegerea culorilor se face ținând cont de intensitatea culorii ochilor: dacă ai ochii de un albastru deschis, atunci este indicat să optezi pentru nuanțe mai tari, pentru a crea contrast; dacă, pe de altă parte, ochii tăi sunt de un albastru intens, închis, orientează-te către nuanțe neutre. 

Machiajul de seară pentru ochii verzi – Machiaj natural pentru seara de Crăciun

Nuanțele recomandate pentru machiajul de seară al ochilor verzi sunt cele metalice, sidefate (maro, arămiu, auriu), dar și nuanțele de burgundy, oranj pal, mov prună, cărămiziu. Pe de altă parte, nuanțele de albastru sau de verde similar cu cel al ochilor sunt de evitat, întrucât ele riscă să creeze un efect țipător.

5. Aplică fardul de obraz (blush-ul)

Cele mai potrivite nuanțe de blush sunt cele neutre, cât mai naturale. Cu ajutorul acestora ar trebui să creezi efectul de iluminare a obrajilor, și nu să-i accentuezi într-un mod inestetic. 

6. Aplică rujul și, ulterior, conturul de buze

Un lucru este cert: într-un machiaj armonios și rezistent, rujul și conturul de buze fac echipă grozavă. Folosirea conturului de buze este esențială pentru a preveni întinderea inestetică a rujului în jurul buzelor.

În cazul în care alegi să-ți valorifici frumusețea ochilor cu ajutorul nuanțelor neutre, ai putea opta pentru un ruj mai îndrăzneț.

Imagine: www.pixabay.com

Comments are closed.