Liderii De Succes și Autenticitatea (Important To Know)

  • di

Liderii de succes și autenticitatea

O mulțime de lideri întâmpină dificultăți atunci când vine vorba despre autenticitate. Mulți nu vor să lase garda jos, fiindcă au sentimentul că se pun singuri în situații din care nu au nimic de câștigat. Își fac griji că, dacă ar dezvălui eșecurile pe care le-au avut, și-ar pierde credibilitatea. Dacă încearcă totuși să-și ascundă eșecurile, par falși. Dacă își ascund reușitele , se tem că își vor pierde din credibilitate. Dacă și-ar scoate în evidență doar succesul, atunci există riscul să pară aroganți, genul de persoane pe care nu te poți baza . Cum reușește un lider să se descurce în asemenea situație?

Sfatul ar fi să încerce să trăiască între aceste două linii: a eșecului și a succesului.
Linia eșeculuiLinia succesului
Puncte slabeAtuuri
Mă deprimăMă impresionează
Nu vreau să vadă nimeniVreau ca toată lumea să vadă
Nu mai vreau așa ceva niciodatăVreau acest lucru mereu
Eu în cea mai proastă variantă a meaEu în cea mai bună formă
Linia eșecului și linia succesului

În cea mai mare parte a timpului trăim în aceste două linii. Când oamenii văd că am obținut un succes, trebuie să fim atenți să nu cădem în capcana de a crede că acolo ne e locul. Am putea astfel să ajungem în situația sportivilor care au câștigat o medalie de aur sau un campionat important și încep să creadă că strălucesc tot timpul, în tot ceea ce fac. În realitate lucrurile nu stau așa. Oamenii pot încerca să pună asemenea persoane pe un piedestal, însă cu siguranță vor cădea de acolo.

De asemenea, există momente în care înregistrăm eșecuri. Cu toții facem greșeli și alegeri nepotrivite. Cu toții dăm greș. Dacă suntem convinși că atât putem, atunci nu ne vom mai da jos din pat dimineața. Nici așa ceva nu ar trebui să credem. Ambele linii, cea a succesului și cea a eșecului, sunt extreme. Nu suntem nici așa de buni, nici așa de răi precum ar putea indica ele.

Liderii de succes și autenticitatea

Autenticitatea înseamnă să ai o viață deschisă între aceste linii.

Dumnezeu ar prefera să umblăm mai degrabă șchiopătând din când în când, decât să mergem tot timpul țanțoș.

Max Lucado

Cu toții avem defecte. Oamenii buni fac lucruri rele. Oamenii inteligenți fac lucruri prostești. Ne trezim fiecare dintre noi în situații în care suntem tentați să facem fapte despre care în adâncul sufletului știm că nu sunt cele corecte. Fiecare din noi deraiem de la calea cea dreaptă. Nu are însă importanță. Faptul că le vorbim celor din jur despre asemenea momente ne face să fim autentici.

Sursa: ” Dezvoltă liderul din tine”- John C. Maxwell