Skip to content

Legea Dharmei-Totul este creat cu un scop ( The Most Important 1)

  • by
legea dharmei

Legea Dharmei

Legea Dharmei spune că totul este creat cu un scop și reprezintă aflarea scopului în viață. Când vine vorba despre om și scopul omului, apare mereu îndoiala. ” Oare eu am vreun scop pe acest Pământ ?”, se întreabă omul netrezit.
Energia există pentru a fi direcționată către un scop, prin urmare, omul fiind Energie, este făcut să fie direcționat către un scop, adică are un scop.

Mai mult decât atât, putem spune că omul are două scopuri: un scop spiritual și un scop pământean. Scopul Spiritual ar fi acela de a evolua de la omul animal la omul divin, la omul superior, omul Dumnezeu. Iar Scopul Pământean al omului este acela de a-și exprima, de a-și pune în valoare darul său unic, bogăția sa interioară, acel ceva unic și autentic al său, în folosul oamenilor.

Când el va împleti scopul său Spiritual cu acest talent unic pe care îl are și cu serviciul adus altora, omul va experimenta extazul sau exaltarea Sufletului, care este obiectivul principal al vieții pe Pământ.

Nu există nimic în afara scopului spiritual. Scopul pământean face parte din scopul spiritual. Suntem Suflete care avem un corp și o minte, nu un corp care are un Suflet.

Legea Dharmei: ce înseamnă ?

Dharma reprezintă un pachet de bogății, talente, cunoaștere, merite de altădată (alte vieți), pe care le ai adânc în interiorul tău, pe care trebuie să le folosești cu scopul de a-ți afla menirea pe acest Pământ și pentru a ți-l duce la bun sfârșit. Aceasta este considerată ca fiind descoperirea ” adevăratului tău Sine”. Descoperindu-ți bogățiile interioare (talente, abilități, gânduri, emoții, cunoaștere, etc.), te apropii de aflarea Scopului în viață.

Legea Dharmei: cum pot afla care îmi este menirea ?

Când înțelegi Legea Divină, înțelegi că toți suntem un întreg, că fiecare dintre noi suntem o piesă de puzzle. Atunci începi să te întrebi: ” Cum pot servi ?”, ” Cum pot ajuta?”, ” Cum pot fi de folos lumii ?”, ” Cum îmi pot folosi talentul unic ca să servesc umanitatea ?”

Răspunde la aceste întrebări:

  • Sunt cel (cea) mai fericit (ă) atunci când fac…
  • Când eram un copil îmi plăcea să…
  • La ce mă descurc bine? Poate chiar mai bine decât cineva pe care îl cunosc?
  • Ce apreciază ceilalți că fac pentru ei (care și mie îmi fac plăcere) ?
  • Dacă nu ar mai trebui să mă îngrijorez de bani vreodată, aș face…

Ai o stare de bine pe vreuna dintre activități ? Simți entuziasm ? Simți fluturi în stomac ? Atunci ești pe drumul cel bun. Vrei să faci și bani din asta ? Atunci verifică dacă există cerere pentru ceea ce tu vrei și îți place să faci. Totul depinde de capacitatea ta de a discerne.

În momentul în care lansezi o dorință în Univers, pui forțele în mișcare, iar acesta face totul ca, prin Legea Atracției, să te ducă către împlinirea ei. Dar dacă tu spui ”NU” oportunităților de a te întâlni cu diverși oameni, dacă tu nu ai destulă voință să încerci bătând la porți, Universul nu te poate duce acolo.

În momentul în care vei face ceva și acel ceva va fi cu adevărat pentru tine, Sufletul tău va zburda de bucurie și îți va da impulsuri după impulsuri. Atunci este momentul să te oprești și să fii atent. L-AI GĂSIT !

Legea Dharmei: care sunt semnele că-mi folosesc Dharma ?

Energiile din jurul tău încep să se armonizeze. Intri în sincronicitate cu Universul. Adică lucrurile pe care ți le dorești încep să apară frumos în viața ta, într-un fel pe care nu l-ai mai văzut înainte, fără efortul cu care ai fost învățat. Totul începe să meargă ca ”uns”. Apar oameni care să te ajute, oportunități, idei. Totul se face cu o mare ușurință. Parcă cineva îți anticipează următoarea nevoie, următoarea mișcare și îți așează covorul pe care trebuie să calci.

Azi îți vine o idee, mâine găsești cu cine să o pui în practică. În perioada imediat următoare ideea pe care ai pus-o în practică dă roade. Asta se numește că intri în sincronicitate.

Lucruri de care ai nevoie vor apărea exact când ai nevoie de ele, precum oameni, resurse financiare sau alt tip de ajutor, pentru că ești pe drumul tău.

Legea Dharmei: ce se întâmplă când nu îți trăiești scopul?

Atunci când nu îți trăiești scopul, îți poate fi afectată sănătatea spirituală și starea ta generală de bine. Te pot afecta la toate nivelurile și asta poate face ca drumul să fie foarte greu și anevoios aici pe Pământ. Te simți epuizat de energie.

Atunci când îți duci atenția și acțiunile către alte scopuri decât cel ales de Sufletul tău, apar dialogurile dese de genul: ”Lasă-mă, că sunt obosit.”, ” Mă simt blocat, nu știu ce să mai fac.”. Ești permanent iritat, nefericit. Nu îți convine nimic din ceea ce fac alții. Îți sare țandăra din orice.

Ține minte: Nu te compara cu alții. În fața Divinității fiecare om este egal, și pentru El toate scopurile sunt la fel de importante. Tu ești un canal prin care Divinitatea poate lucra, poate face lucruri frumoase pentru ceilalți oameni. Scopul tău principal este să îți menții frecvența energetică ridicată, pentru ca Divinitatea să-ți trimită idei, situații, oameni, întâmplări prin care tu să pui în practică partea ta de puzzle.

Fă orice, dar mișcă-te în direcția după care urlă Sufletul în tine.

Sursa: Secretele întregii vieți, Vol 2, – Elena Iuliana Neagu și John Yorgos

Extaz-plăcere sau bucurie ? Nirvana și renașterea

1 Energia banilor este nelimitată

Legea Atracției: cea mai importantă Lege a Universului

Comments are closed.