Iubirea te Invata de Irina Binder- descoperă cartea

 • di
Iubirea te Invata de Irina Binder

Iubirea te Invata de Irina Binder

Cum ar fi dacă în fiecare zi ai aduce zâmbetul pe chipul cuiva ? Cum ar fi dacă nu ai mai amâna să faci schimbarea în bine la care tânjești de atâta vreme. Și cum ar fi dacă ți-ai înfrumuseța viața cu podoaba faptelor bune?

Există zile în care pare că agitația treburilor și grijilor nu ne mai lasă răgaz pentru gândire, pentru simțire, pentru savurarea frumuseții lumii. Zilele în care parcă acționăm pe pilot automat și la sfârșitul cărora rămânem cu gustul amărui al senzației de timp irosit, de viață trăită doar pe jumătate.

Prin noua carte Iubirea te Invata , cu valențe educative și mesaje inspiraționale, Irina Binder ne readuce aminte de bucuriile uitate ale vieții, de misiunea cu care ne naștem și de scopul pentru care trăim: Iubirea. Iubirea din faptele bune, Iubirea din darurile dezinteresate, Iubirea din gesturile frumoase și din conduita respectuoasă.

” Ni se oferă adesea șansa de a schimba în bine starea unui suflet, de a aduce speranța în existența unui om, trebuie doar să-i observămpe cei care ne sunt trimiși în cale. Pentru a ne putea astfel îndeplini binecuvântarea de a le fi de ajutor, de a le fi alinare…

Iubirea ne învață că, atunci când întâlnim un om care pare a fi într-o situație mai grea decât noi, primul nostru gând nu ar trebui să fie de compătimire, ci ar trebui să ne întrebăm: ” Ce pot să fac eu pentru acest suflet?„ Compătimirea de genul ” Vai, săracul, om!” nu a hrănit niciodată pe nimeni, nu a ținut de cald nimănui, nu a oferit adăpost… nu a atins niciodată sufletul celui compătimit și nici nu i-a schimbat viața în bine.”

Libertatea unui om este neprețuită.

Un capitol dedicat aparte Libertății unui om, te pune pe gânduri și afli ceea ce știai, dar parcă uitaseși… Iar Irina Binder , prin cuvinte clare și pline de semnificație readuce acel ceva uitat care te face să te redescoperi.

” Libertatea unui om este neprețuită. Să fii liber înseamnă să fii liniștit, fericit și împăcat așa cum ești și cu ceea ce ai. Să fii liber înseamnă să îți trăiești viața așa cum îți dorești. Să faci alegeri după bunul plac, și nu după așteptările lumii, cât timp nu-i faci nici un rău cuiva.

Nu ești liber dacă te consideri superior celorlalți și-i privești mereu de sus. Dacă te preocupă cum trăiesc alții, dacă îți pasă de ceea ce crede lumea despre tine și despre alegerile pe care le faci.Nu ești liber dacă ești satisfăcut de răul întâmplat altcuiva și decretezi sus și tare, mulțumit :” A meritat-o!”Nu ești liber dacă nu accepți alegerile celorlalți, dacă simți nevoia să-i manipulezi și să-i controlezi pe alții. Și dacă te străduiești să le schimbi părerea altora despre un om pe care nu-l placi.

Nu ești liber dacă te compari cu alții, dacă îți dorești să ai ceea ce au ei sau mai mult. Dacă îi invidiezi, dacă ești gelos și dacă te simți nedreptățit de succesul și împlinirile altora.Nu ești liber dacă nu îi poți accepta pe cei care sunt diferiți de tine. Care gândesc, simt, acționează și trăiesc altfel decât tine…”

Iubirea te învață că poți striga la un om doar dacă îi spui ”Te iubesc!„

Finalul cărții Iubirea te Invata este dedicat iubirii. Iubirea care are întotdeauna răspunsul potrivit la orice întrebare, la orice supărare, la orice problemă. Iubirea care are soluția pentru a depăși orice moment dificil.

” Iubirea te învață cum să ierți fără să cerți, cum să-l corectezi pe cel care greșește fără a-l face să se simtă vinovat. Cum să iubești mai mult liniștea sufletului celuilalt decât nevoia ta de a-ți dovedi dreptatea. Iubirea te învață valoarea unei clipe în care poți să-i oferi pace cuiva, nu să o tulburi. Iubirea te învață că nu o palmă este rezolvarea unui conflict, ci o mângâiere, nu o ceartă, ci un dialog. Iubirea te învață că nu fuga este soluția potrivită rezolvării unei probleme, ci întotdeauna înțelepciunea de a rămâne și de a o înfrunta cu încredere și speranță…”

Totul este frumos în această carte, de la început și până la sfârșit. Nu este pagină în care să nu găsești măcar un cuvânt inspirațional. Chiar și atunci când adevărul este așezat cu atâta claritate printre cuvinte, cuvinte care ar putea durea, prin faptul că ne putem recunoaște prin unele din ele, aduce o lumină și o speranță că putem deveni varianta noastră cea mai bună. O carte de-a dreptul emoționantă, care te face să să plângi, să râzi, să te bucuri. Dar cel mai important este că te motivează să ieși din zona de confort și să faci lucruri cu adevărat frumoase. Lucruri bune cu care să fii mândru și care să-ți redea acea stare de bine adevărată.

Iată și câteva citate, cugetări, din noua carte a Irinei Binder- Iubirea te Invata pe care nu puteam că să nu vi le prezint:

 1. Suntem suma alegerilor noastre.
 2. Nu există binecuvântare mai frumoasă decât aceea de a ajuta și de a-l face pe altul fericit.
 3. Atunci când suntem binecuvântați cu abundență, ar trebui să știm că nu ni s-a dat doar pentru noi, ci pentru a le dărui și celor care nu au avut șansa de a fi atât de norocoși cum am fost și suntem noi.
 4. Sunt doar un om obișnuit într-o lume plină de oameni buni.
 5. Fiecare om este întreg, nu înjumătățit de lipsa unui partener de viață.
 6. Singurătatea în doi este mult mai chinuitoare.
 7. Nu contează cu cine îți împarți viața cât timp oamenii aceia, chiar dacă sunt doar prieteni, îți sunt alături și te fac fericit.
 8. Despre prietenul bun nu poți spune niciodată: ”Am fost prieteni”, fiindcă prietenia adevărată nu se termină niciodată.
 9. Prietenul bun îți respectă libertatea, intimitatea, alegerile, te acceptă și dacă nu împărțiți mereu aceleași convingeri.
 10. Fiecare carte citită înseamnă încă o viață trăită.
 11. ”Cine citește trăiește mii de vieți înainte să moară, cine nu citește trăiește doar una.”- George R.R. Martin
 12. Suntem diferiți, simțim diferit, trebuie să ne trăim propriile experiențe, nu viața altora.
 13. Bucuria de a citi este cel mai clar și mai frumos semn că acel om își dorește mai mult, că simte nevoia să treacă într-o altă etapă a vieții și să evolueze.
 14. Suntem învingători și niciodată învinși atunci când știm să iubim.
 15. Judecându-i pe alții, nu suntem și nu vom deveni mai buni și mai morali.