Skip to content

Iubire fără condiții-Paul Ferrini- New (The Most Important 1)

  • by
iubire fara conditii

Iubire fără condiții. Reflecții ale Minții Christice- Paul Ferrini

” Paul Ferrini ne conduce cu măiestrie și curaj dincolo de rușine, învinovățire și atașament, înspre rănile noastre și adâncurile iertării de sine. Cuvintele sale trebuie citite în mod obligatoriu de către cei care sunt gata să-și preia responsabilitatea propriei lor vindecări”.- John Bradshaw, autor al cărții Secrete de familie.

Iubire fără condiții- mesajul lui Iisus

Cartea Iubire fără condiții nu este o carte ”transmisă”. Informația din ea nu provine de la o ”entitate” sau persoană separată de mintea ascultătorului. Ea este rezultatul unui proces, în care un ascultător s-a contopit cu Mintea Christică, din care el și dumneavoastră sunteți părți esențiale.

A-l gândi pe Iisus ca fiind în afara minții tale și independent de ea înseamnă să pierzi esențialul. Pentru că în ea ni se adresează Iisus.

Accentul pus în cartea de față este că dacă noi am vedea scânteia de lumină aflată în fiecare dintre noi, tot întunericul din percepția și din experiența noastră s-ar destrăma, iar lumea, așa cum o știm, ar dispărea.

Iisus și convertirea la creștinism

Iisus nu ne cere să ne convertim la creștinism, căci așa ceva nu există. Creștinismul e un mit al separării, ce îl separă pe creștin de evreu, pe musulman de budist.

Crez că Iisus ar susține o astfel de idee ? Bineînțeles că nu ! El nu a vorbit de separare, ci de iubire și de iertare pentru toate ființele. Îndemnul de ”a fi egal ” cu fiecare persoană din experiența noastră, de a recunoaște și a ierta toate greșelile- chiar în tim pce acestea sunt comise- este o învățătură revoluționară, o învățătură ce ne spală de vină și ne va ajuta să trecem prin fricile noastre.

Lumina lui Christos este în noi toți. Să o invocăm împreună, în numele iubirii !

De ce suntem aici ?- Iubire fără condiții

Nimeni nu este atât de aspru cu tine așa cum ești tu însuți. Asemenea tuturor fraților tăi, suferi de un profund sentiment de imperfecțiune și nevrednicie.

Te urmărește sentimentul că ai făcut greșeli teribile pentru care, mai devreme sau mai târziu, vei fi pedepsit de autorități umane sau de vreo autoritate abstractă spirituală, cum ar fi Dumnezeu sau legea Karmică.

Aceste chestiuni nerezolvate cu privire la autoevaluarea ta reprezintă condițiile în care se realizează întruparea ta. Cu alte cuvinte, ești aici pentru a le rezolva. Tu ți-ai ales părinții, pentru ca ei să-ți exacerbeze sentimentul de vinovăție, în așa fel încât să poți deveni conștient de el. Așadar, a-i învinui pe ei pentru problemele tale, nu te va ajuta să îndepărtezi condițiile pe care , în mod reciproc, voi le-ați impus iubirii. Singura cale de ieșire este ca tu să devii tot mai conștient de propria ta vinovăție și de credințele și tiparele de interacțiune bazate pe frică.

Să nu fii surprins, dacă partenerul sau partenera pe care i-ai ales sunt întruparea perfectă a părintelui cu care ai cele mai multe de vindecat. Nu poți să nu ajungi față în față cu propriile tale răni. Părinții, soții și copiii sunt aici ca să te ajute să vezi propria ta nevoie de vindecare- iar tu, la rândul tău, îndeplinești aceeași funcție în viețile lor.

Căutarea iubirii necondiționate într-o lume a condițiilor este sortită, în mod inevitabil eșecului.

Dacă nu-ți asumi responsabilitatea de a aduce iubirea în propriile tale răni, nu vei ieși din ciclul vicios atac/ apărare, vină și învinuire. A înceta să învinuiești este unica cale de ieșire din acest cerc vicios.

A face ceva rău înseamnă a profesa vina și a perpetua credința că durerea și suferința sunt necesare. A face ceva bun înseamnă a profesa iubirea și a-i demonstra puterea de a depăși toată suferința.

Iubirea este antidotul fricii- Iubire fără condiții

Iubirea este singura reacție ce demontează frica. Iubește orice persoană sau situație care îți evocă în tine frica, și aceasta va dispărea. Căci iubirea este antidotul fricii, așa cum frica este absența iubirii. De aceea, ori de câte ori iubirea este prezentă- frica nu poate exista.

Iubește-ți aproapele…și iartă-te !

Îți vine foarte greu să- l tratezi pe aproapele tău ca pe un egal. Dacă nu te iubești pe tine însuți, nu prea o să reușești să-l iubești pe aproapele tău.

A învăța să te iubești pe tine însuți și a învăța să-ți iubești aproapele, merg mână în mână. Sentimentele față de aproapele tău oglindesc , pur și simplu, sentimentele tale față de tine însuți.

A primi iertare din partea altora este un lucru necesar numai în măsura în care tu crezi că este. A le cere iertare altora demonstrează că ești gata să te răzgândești în privința celor întâmplate. Acesta este un prim pas în proces. Cei care refuză iertarea, și-o refuză doar lor înșiși.

Atunci când îl condamni pe aproapele tău, poți fi sigur că nu pe el îl condamni, ci o parte din tine însuți de care ți-e rușine și pe care nu ai acceptat-o.

Fiecare cui pe care îl bați în palma semenului tău te ține pe tine pironit de cruce.

Acceptă-l, pur și simplu, pe semenul tău și binecuvântează-l pe calea sa. Dacă îți cere ajutorul, dă-i-l bucuros, dar nu încerca să faci pentru aproapele tău ceea ce trebuie să facă el pentru sine însuși.

Nu-l face răspunzător pe aproapele tău pentru pacea și fericirea ta și nu-ți asuma nicio responsabilitate pentru pacea și fericirea lui.

Iubește-ți aproapele, așa cum ai vrea să te iubești pe tine însuți. Nu fă sacrificii pentru el și nu-i cere ca el să facă sacrificii pentru tine, ci ajută-l când poți și primește-i ajutorul cu recunoștință, atunci când ai nevoie de el.

Această reciprocitate simplă și plină de demnitate este un gest al iubirii și acceptării. El demonstrează încrederea și stima reciprocă. Mai mult de atât e prea mult. Mai puțin de atât e prea puțin.

Miracolele Minții Divine

Miracolele sunt demonstrații ale Minții Divine în acțiune în mintea și experiența ta. Fiecare miracol este o demonstrare a faptului că iubirea e mai puternică decât frica.

Nu încerca să înlocuiești gândurile negative, temătoare, cu gânduri pozitive, iubitoare. Asta nu face decât să instaureze un conflict în mintea ta. Lasă, în schimb, conștientizarea să lucreze. Fii conștient , pur și simplu, de frica ta și simte-o.

Apoi, când ai resimțit-o din plin, spune doar: ” Tată, acum sunt gata să trec prin frica mea. Te rog, ajută-mă !” Și fii gata să primești ajutorul pe care l-ai cerut. Cererea ta nu va fi respinsă niciodată. Când ceri ajutor, recunoști că există o putere mai mare decât frica ta și îți vădești dorința de a conlucra cu acea putere, pentru a ieși din frică și conflictul din viața ta.

Nu poți avea experiența miracolului, decât dacă ești dispus să-l primești. Ca să trăiești experiența miracolului, trebuie să fie prezenți următorii factori:

  • Trebuie să știi că ai nevoie de el;
  • Să-l ceri în mod sincer;
  • Să fii dispus să-l primești.

Când toți trei factori sunt prezenți, miracolul se va manifesta. Fii deschis la prezența sa în viața ta și îngăduie-i să ți se reveleze.

Unii dintre voi ar putea întreba: ” De ce nu-mi dă Dumnezeu miracolul pe care-l cer ?” Motivul este că miracolul pe care îl ceri ar putea să nu te elibereze de frică. Prin urmare, el nu este miraculos, iar frica ta va reface, pur și simplu, condițiile care te-au determinat să ceri acest miracol.

Lasă ca Dumnezeu să fie cel care-ți răspunde la rugăciune. Nu încerca să-i spui tu anume de ce ai nevoie. Știe El mai bine decât tine.

Ai încredere în asta. Deschide-te prezenței sale în viața ta. Fii dispus să înveți de la El și despre El.

În această disponibilitate, frica va fi dizolvată.

În această disponibilitate te vei trezi la adevărata ta natură !

Citește și : Matricea Divină- Bestseller– Greg Braden

1 thought on “Iubire fără condiții-Paul Ferrini- New (The Most Important 1)”

  1. Pingback: Lucrarea- Gabriel Socaciu New 1(The most important) - %site

Comments are closed.