Vai al contenuto

Ispășirea păcatelor – lanț de iertări interconectate (With Love 1)

  • di
ispasirea pacatelor

Ispășirea păcatelor – lanț de iertări interconectate. Curs de Miracole

Ispășirea păcatelor

Ispășirea este miracolul final și reprezintă un lanț de iertări interconectate care au la bază iubirea.

          Ideea conform căreia  “ispășirea păcatelor” se realizează prin suferință a generat în rândul oamenilor o cruntă frică de Dumnezeu. Dumnezeu a fost perceput ca fiind Ființa Supremă care pedepsește greșelile oamenilor, dar suntem lămuriți că afirmația “A mea este răzbunarea , zice Domnul” este o percepție greșită, pentru că Dumnezeu nu crede în răsplată.

Acest gen de percepție greșită duce la o mulțime de greșeli aferente, cum ar fi convingerea că Dumnezeu l-a alungat pe Adam din Grădina Edenului, urmând ca de atunci umanitatea să trăiască în suferință. Cel mai important  exemplu în acest sens este  Răstignirea. Ea a fost percepută în primul rând ca un exemplu de suferință, de sacrificiu, oferit în schimbul mântuirii: suferința și sacrificiul lui Iisus Hristos, ” Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatele lumii”.

Învierea a stabilit Ispășirea păcatelor

” Nu răstignirea a stabilit Ispășirea, ci învierea. Dacă vezi răstignirea dintr-un punct de vedere răsturnat, pare că Dumnezeu l-a lăsat – și chiar încurajat- pe unul dintre Fiii Lui să sufere pentru că acesta era bun. Persecuția are deseori ca rezultat o încercare de-a “justifica” teribila percepție greșită că Dumnezeu Însuși Și-a persecutat Fiul în folosul mântuirii. Într-o formă mai atenuată, un părinte spune: ” Mă doare mai tare decât pe tine” și se simte disculpat că și-a bătut copilul.”

Tupul este un instrument de învățare pentru minte și atâta timp cât nu suntem în mintea corectă, trupul va fi acela care ne va da semnalele necesare prin suferință, prin boală. Un alt aspect este suferința sufletească , provocată de oameni și  de lume în general. Aceasta este un alt rezultat al minții nevindecate, pentru că nu te poți simți atacat chiar dacă nu ataci, decât atunci când judeci și când te simți separat.

 Suferința provocată de  oameni lui Iisus Hristos prin răstignire și acceptată de acesta cu smerenie este o lecție despre puterea minții și puritatea sufletului, despre transcenderea trupului fizic. El nu a fost o victimă ci un învingător. Aceasta a fost lecția pe care a hotărât s-o predea oamenilor: cel mai semnificativ exemplu despre învingerea fricii.

 ” Există o interpretare pozitivă a răstignirii, din care lipsește cu desăvârșire orice frică și care predă de aceea, o învățătură total blajină, dacă e înțeleasă corect.

      Răstignirea nu e decât un exemplu extrem. Valoarea ei, ca a oricărui instrument didactic, stă numai în tipul de învățare pe care îl facilitează. Ea poate fi și a fost greșit înțeleasă. Și asta numai din cauză că fricoșii sunt predispuși să perceapă fricos.”

Mielul lui Dumnezeu- inocenta ca stare de puritate a minții

  Cei care reprezintă “Mielul lui Dumnezeu ” ca pătat de sânge nu înțeleg că mielul este un simbol simplu care vorbește despre puritate și inocență, și nicidecum despre slăbiciune.

    ” Lupul și mielul șezând împreună simbolizează faptul că puterea și inocența nu sunt în conflict, ci trăiesc firesc în pace….O minte pură cunoaște adevărul și asta este puterea ei. Ea nu confundă distrugerea cu inocența, pentru că asociază inocența cu puterea, nu cu slăbiciunea.”

Inocența este acea stare de puritate a minții în care adevărul este cunoscut, iar învierea a demonstrat că adevărul nu poate fi distrus, așa cum lumina împrăștie orice formă de întuneric. Inocența este starea de grație, asociată Ispășirii.

Cum se ajunge aici? Prin iertarea firească ce rezultă din iubire, iar această iubire pentru toți fiii lui Dumnezeu nu poate să izvorască decât atunci când conștientizăm unitatea, faptul că separarea în care trăim unii față de alții este falsă. În această stare a minții, ideea de atac, de răzbunare, dispare, iar ceea ce poate fi interpretat ca fiind slăbiciune este de fapt cunoaștere, adevărata  putere a minții.

   ” Inocența lui Dumnezeu e adevărata stare a minții Fiului Său. În această stare mintea ta Îl cunoaște pe Dumnezeu, căci Dumnezeu nu e simbolic: El este Fapt. Cunoscându-I Fiul așa cum este, realizezi că Ispășirea, nu sacrificiul, e singurul dar cuvenit altarului lui Dumnezeu, unde nu își are loc decât perfecțiunea. Ce înțeleg cei inocenți e adevărul. Iată de ce altarele lor sunt de-a dreptul radioase.”

Inocența este reală- Ispășirea păcatelor: lecția ispășirii

 Inocența nu este un atribut parțial al minții vindecate. Inocența nu este reală până nu este totală, pentru că cei parțial inocenți pot fi tare nesăbuiți uneori.

” E imposibil să concepi lumina și  întunericul, totul și  nimicul ca posibilități conjugate. Sunt total adevărate sau total false. E esențial să realizezi că vei avea o gândire eronată până nu iei un angajament ferm față de unul sau altul. Un angajament ferm față de întuneric sau nimic este imposibil . Nu s-a mai pomenit cineva care să nu fi perceput un strop de lumină sau un strop de ceva. Nimeni nu e atunci în măsură să nege total adevărul, chiar dacă își închipuie că poate.”

” Percepția inocentă sau adevărată înseamnă că nu percepi fals niciodată și vezi adevărat întotdeauna. Mai simplu, înseamnă că nu vezi niciodată ce nu există și vezi întotdeauna ce există.”

  Un miracol este un serviciu maxim pe care îl putem  face altuia, un mod de a ne iubi aproapele ca pe noi înșine. Ele sunt semne firești de iertare, moduri de a percepe “marca universală a lui Dumnezeu” și rezultatul firesc al înțelegerii faptului că în esență, toate creațiile lui Dumnezeu sunt perfecte și toate vor ajunge în final , mai devreme sau mai târziu, la inocență. Rostul miracolului pe care-l oferim altuia este de a scurta timpul până la Ispășire, dar nu de a-l desființa. 

 “Când îți lipsește încrederea în ce va face cineva, îți arăți convingerea că nu e în mintea corectă. Acesta nu e nicidecum un cadru de referință bazat pe miracol. Și are, pe deasupra, efectul dezastruos de-a nega puterea miracolului. Miracolul percepe totul așa cum este. Dacă nu există decât adevărul, vederea bazată pe mintea corectă nu poate vedea decât perfecțiune….

Având inima curată, inocenții apără percepția adevărată în loc să se apere pe ei de ea. Înțelegând lecția Ispășirii, sunt lipsiți de dorința de-a ataca și, de aceea, văd adevărat. Iată ce vrea să spună Biblia prin : ” Când Se va arăta El ( sau când va fi perceput), noi vom fi asemenea Lui, fiindcă îl vom vedea cum este”.

Sursa: Curs de Miracole, Editura Centrum, Polonia, descarcă PDF aici

Te-ar putea interesa și:Judecata de Apoi ca vindecare- Semnificație

 Curs de Miracole: Semnificația Miracolelor 

Etapele evoluției sufletului-experiențe de viață

Bhagavad Gita- Cântarea lui Dumnezeu

Codul lui Dumnezeu- Gregg Braden-Cine suntem ?

Cartea lui Tao despre Perfecțiunea Spirituală

Creează-ți propria realitate- Pam Grouth

Imagine: www.pixabay.com