Skip to content

Învinovățirea, judecata și critica vin din Ego (With Love 1)

invinovatirea

Învinovățirea, judecata și critica vin din Ego, Scrisorile lui Christos

De ce ne certăm ? De ce ne luptăm ? Oamenii controlați în totalitate de ego sunt cei care dau cu bâta pentru “drepturile” lor. Oamenii maturi din punct de vedere spiritual rezolvă problemele discutându-le cu empatie.

Ce înseamnă acest lucru în termeni umani? Înseamnă ascultarea celeilalte persoane cu recunoașterea, vorbită sau tăcută, a faptului că modul în care cealaltă persoană se simte într-o anumită situație, este la fel de valid și demn de respect ca și sentimentele tale.

Bătălia Conștiinței și învinovățirea

”Atunci când suntem depășiți de o confruntare serioasă în care niciunul dintre noi nu este pregătit să cedeze o iotă de teren, ar fi mai bine să plecăm de unul singur și să ne luăm timp pentru a realiza că în ceea ce suntem implicați este o “bătălie a conștiinței”. Bătălia nu se impune doar ca urmare a ceea ce s-a făcut și s-a spus de fapt într-un moment de fierbințeală extremă – ceea ce a avut loc cu adevărat a fost rezultatul a ceea ce suntem ambele persoane implicate în conflict – în conștiință.

Acest lucru implică trecutul nostru. Conflictul izvorăște din personalitatea în sine, din tipul de impuls al ego-ului pe care îl posedă o persoană, din percepțiile de bază despre bine și rău, din atitudinile normale pe care fiecare le are față de ceilalți și față de viață în general. Prin urmare, atunci când aveți un conflict sau o confruntare, spuneți-i adversarului că vă luați o pauză pentru a sta liniștit și pentru a vă liniști mintea pentru a putea asculta cu un mai mare ajutor.

Apoi – ar trebui să fim foarte înțelepți. Să invocăm Conștiința Divină pentru o intervenție a Conștiinței Iubitoare, în situație.

Încearcă să realizezi – și să vizualizezi – că amândoi vă aflați în Lumina Conștiinței Divine, egali în originile sufletești, egali în destin – la fel de reali, la fel de umani, la fel de unici.

Până când nu vă puteți cufunda pe deplin în această realizare – această stare de spirit – nu sunteți încă pregătiți să stați în Lumina Divină pentru a vă rezolva cu iubire conflictul și sentimentele rănite.

Întoarceți-vă la adversarul vostru și propuneți să vă întâlniți și să aveți fiecare cinci sau zece minute întregi în care să vă explicați clar, în liniște, punctul de vedere, percepția voastră asupra a ceea ce s-a spus de fapt – despre ce este vorba cu adevărat în cearta, cum au fost rănite sentimentele, cum ar trebui rezolvată problema.”

Conștiința Divină rezolvă orice situație conflictuală

”Atunci când are loc o mare cantitate de acuzații amare, încercați să vă supuneți propriul ego și să rămâneți absolut tăcuți și calmi. Acest lucru îi va fi de mare ajutor celuilalt vorbitor, deoarece va simți că este ascultat. Aceasta va evita sentimentul de frustrare. În mod rațional, realizați că vă ajutați adversarul, dar nu vă umflați în pene că sunteți superior!

Faceți tot posibilul să vedeți cât de mult din ceea ce se spune este adevărat despre voi înșivă – orice ar fi, dacă este valabil, mușcați-vă limba și acceptați. Bucurați-vă și bucurați-vă iar- pentru că în acel moment ați avut o clipă de înțelegere a propriei conștiințe umane, oferindu-vă ocazia de a scăpa de o fațetă a impulsului egoist.

De fiecare dată când reușiți să scăpați de o mică parte a impulsului egoist, acordați sufletului vostru mai mult “spațiu de respirație” și loc pentru un control mai activ al personalității voastre. De asemenea, vă ridicați în frecvențele de vibrație ale conștiinței și vă simțiți cu un grad mai ușor în interiorul vostru.

Prin aceste mijloace, creșteți din punct de vedere psihologic și spiritual.

”Ascultați sentimentele celeilalte persoane. Încercați să vi le stăpâniți pe ale voastre și să empatizați cu emoțiile partenerului de luptă. Simțiți durerea “lui”, indignarea “lui”, neliniștile “lui”. Puneți-le deoparte pe ale voastre – și simțiți-le pe ale lui. (“Lui” reprezintă ambele genuri, pentru a fi mai scurt).

Întrebați-vă :” Dacă cineva v-ar fi spus sau v-ar fi făcut ceea ce i-ați spus sau i-ați făcut celuilalt, cum v-ați simți? ” Dacă vă puteți lăsa deoparte ego-ul suficient de mult pentru a putea lua în considerare acest lucru, atunci sunteți pe calea depășirii acelui tip de ego care pune “”eu-l” mai presus de orice altă considerație și este incapabil să vadă orice alt punct de vedere.”

10 minute de tăcere

”Înainte de a vorbi, așteptați cu calm și în tăcere până când cele zece minute ale partenerului de luptă se termină complet , chiar dacă asta înseamnă că el termină înainte de timp și amândoi rămâneți în tăcere pentru o vreme.

Recunoașteți că ați auzit ce a spus și că puteți înțelege de ce este supărat. În acea clipă de stăpânire de sine, realizați că ați dobândit un minim de control asupra voastră și că ați făcut primul pas pentru a vindeca situația.

Pe de altă parte , dacă nu ați înțeles cu adevărat ceea ce v-a spus, atunci blocați mental ceva ce vă spune și pe care nu doriți să îl auziți sau să îl primiți. Prin urmare, din nou, ego-ul tău deține controlul. Controlați-l și invitați-l să vă explice mai departe – și, din nou, faceți tot posibilul să vă puneți în locul lui. Simțiți-i durerea. Înțelegeți-i furia.

Când ați primit cealaltă persoană în înțelegerea voastră și ați recunoscut-o, apărarea ego-ului său va începe să se diminueze, veți vedea cum începe să se relaxeze. Amândoi vă veți simți mai bine.

După ce ați făcut acest lucru, în liniște, încet, cu atenție – oferiți o imagine la fel de clară a modului în care v-ați simțit în acele circumstanțe. Nu folosiți cuvinte calculate pentru a vă pune adversarul la pământ și a-l supăra astfel. Amintiți-vă că: faceți un efort pentru a vă controla ego-ul ca preludiu al iubirii necondiționate. Lucrați pentru a obține pacea și înțelegerea între voi .

Răspunsul vostru nu ar trebui să ducă la un nou conflict pentru că ați folosit cuvinte susceptibile de a-l supăra și mai mult. Dacă o face – atunci ego-ul vostru a câștigat runda împotriva voastră, iar psihicul vostru a pierdut.”

Frecvențele conștiinței determină rezolvarea conflictului

”Dacă amândoi trăiți în frecvențele spirituale ale conștiinței, va rezulta că adversarul vostru vă va acorda același răspuns de ascultare, gândire și recunoaștere a poziției voastre, așa cum i-ați dat și voi, dar dacă el trăiește în întregime în frecvențele conștiinței pământești, s-ar putea să întâmpinați dificultăți.

El poate avea impresia că încercați să câștigați puncte, fiind “sfânt”, “superior” sau “mai mare” într-un fel sau altul. Liniștiți-l, spuneți-i că este dureros să existe un conflict între voi.

Încercați doar o metodă pentru a vă asigura că amândoi sunteți ascultați în mod corect de celălalt și că ajungeți la o reconciliere cu adevărat iertătoare reciprocă, în loc de una superficială, când sentimentele rănite sunt lăsate să se înrăutățească în minte, inimă și corp.

Ar trebui să îi acordăm celuilalt dreptul de a nu fi de acord, în cuvinte blânde – oferind motive valide pentru dezacord. Găsește-ți tăria de caracter în tine însuți pentru a recunoaște că tu, ca ființă umană, nu ai cum să ai întotdeauna dreptate, deoarece tu, la fel ca oricine altcineva, te-ai născut cu un ego care te controlează și care te forțează să preiei și să aperi cu tărie poziția de “cap de listă”.

 Nu uitați: că, în timp ce tu crezi că ești “cel mai tare”, și el crede același lucru. Din punct de vedere uman, el crede că este cel puțin la un nivel egal cu tine, dacă nu chiar superior. Tot ceea ce ego-ul său îl face să creadă despre el însuși și despre punctul său de vedere este exact același lucru pe care ego-ul tău îl face să crezi despre opiniile și ideile tale.”

Învinovățirea, judecata vin din conștiința umană

”Atunci când puteți aduce Conștiința Divină în arena conștiinței voastre umane, ați primit literalmente – cu acceptare și iubire plină de compasiune – realitatea umană a fiecăruia dintre voi în voi înșivă, ați dizolvat negativitatea dintre voi și ați ridicat frecvențele vibrațiilor conștiinței voastre, lăsându-vă să vă simțiți mai ușori și mai vibranți.

Deoarece acest lucru vă lasă într-o pace perfectă, fără a mai fi în conflict, acest lucru este extrem de important pentru bunăstarea voastră.

Dacă totuși, ar trebui să refuzați să ascultați, să empatizați și să acceptați cu iubire și iertare, “adevărul” unei alte persoane, respingerea va crea o energie emoțională de “respingere magnetică” care se alătură și reîntărește alte reziduuri de forță energetică de respingere în câmpurile electromagnetice de conștiință ale întregului vostru sistem.

Acest fapt de existență este baza întregii medicini psihosomatice. Persoanele care îi învinovățesc și îi judecă în mod constant pe ceilalți și care păstrează o minte complet închisă în ceea ce privește propria parte în conflict, ajung în cele din urmă să experimenteze un fel de degradare radicală a structurii lor fizice sau emoționale.

Dacă pot monitoriza și lucra asupra acestei tendințe de a exercita controlul, de a-i judeca pe alții și de a se absolvi pe ei înșiși de vină, și dacă pot în cele din urmă să acorde “sufletului” stăpânire deplină în personalitatea lor, ruptura, de orice fel ar fi ea, va dispărea în cele din urmă complet.”

Orbirea Ego-ului

”Dacă în timpul unui conflict cu o altă persoană, acordați timp, spațiu și înțelegere, dar întâmpinați doar o rezistență încăpățânată sub forma unei declarații continue a sentimentului personal de jignire, atunci aveți de-a face cu orbirea ego-ului și singurul lucru de făcut este să râdeți, să vă recunoașteți înfrângerea și să plecați.

Cu condiția să plecați cu iertare și înțelegere față de ego-ul lor care îi controlează, poate că ați recunoscut înfrângerea, dar ați obținut o victorie asupra sinelui și ați evitat să introduceți vibrații negative în câmpul vostru de conștiință.

Nu ignorați niciodată ceea ce o altă persoană încearcă să vă spună pentru că nu vreți să vă confruntați cu ceea ce vi se spune. Acest lucru este lașitate și dă puncte ego-ului tău. Fiți curajoși și ascultați – cu ambele urechi deschise, pentru a primi adevărul din spatele cuvintelor.

Trebuie să acceptați “realitatea” unei persoane – indiferent dacă sunteți de acord cu ea sau nu, chiar dacă o fațetă vă provoacă șoc sau nemulțumire. Amintiți-vă că nu cunoașteți toate circumstanțele din care acea conștiință umană a ajuns la forma sa actuală.”

Viața este o stare de conștiință

”Dacă judecați, criticați, condamnați în vreun fel, ați ridicat o barieră între voi și acea persoană, barieră care nu va fi înlăturată, oricât de mult ați dori să treceți cu vederea tot ce este negativ în ea și să deveniți prieteni în viitor. Fără să știți, ceea ce respingeți la el va rămâne în conștiința voastră ca o fundație pentru viitoarele discordii care se vor acumula și, în cele din urmă, vor depăși afecțiunea.

Fără să vreți, veți spune în viitor lucruri care să reflecte neîncrederea sau nemulțumirea secretă pe care o aveți la bază. În loc să-i acceptați cu iubire slăbiciunile și să-l ajutați să le facă față și să le depășească, îl veți pune în gardă împotriva voastră și nu va avea niciodată încredere deplină în voi. Ego-ul tău și ego-ul lui vor fi dus o luptă secretă de care niciunul dintre voi nu va fi conștient.

Iubirea s-ar putea transforma în ură. Nu uitați : viața voastră este o STARE DE CONȘTIINȚĂ în care gândurile și sentimentele sunt depozitate ca într-o cutie de valori. Lăsați acceptarea și grija să fie oțelul din care este făcută cutia.

Nu trebuie să acuzați niciodată o persoană că acționează din cauza unui impuls al ego-ului. Toate ființele umane sunt conduse de ego într-o măsură mai mare sau mai mică. Nu adoptați niciodată o poziție care să îl umilească pe celălalt!

În același timp – întrucât a critica, a judeca și a condamna este la fel de natural ca și respirația pentru ego-ul uman, nu încercați să vă negați percepțiile despre ceea ce ar putea fi îmbunătățit. A face acest lucru înseamnă a nega realitatea procesului evolutiv.

Scopul din spatele existenței este de a experimenta – și de a vă îmbunătăți experiențele. Prin urmare, nu judecați, nu condamnați și nu respingeți deficiențele pe care le observați la alții, ci duceți imediat percepțiile voastre la Conștiința Divină și cereți continuu o rezolvare divină a problemei.

Țineți-vă bine de realizarea faptului că oriunde, oricând, Conștiința Divină este atrasă într-o problemă, rezultatul final este întotdeauna creșterea și dezvoltarea tuturor celor implicați.

Sursa: Fragmente din ” Scrisorile lui Christos”, găsești scrisorile PDF aici

Te-ar putea interesa și: Scrisorile lui Christos- 1: Mesajul adevărat Christic

9 Scrisori ale lui Christos- partea 2- Adevăratele sale învățături 

Conștiința Christică- Scrisorile lui Christos- partea 4

Scrisorile lui Christos- partea 5- Sursa Suferințelor 

Imagine: www.pixabay.com