Illuminati. Societatea Secretă …de Jim Marrs (The Most Important)

  • di

Illuminati. Societatea Secretă care a deturnat întreaga lume scrisă de Jim Marrs (Titlu Original: The Illuminati. The Secret Society that hijacked the World )

Illuminati… un termen care a stârnit și continuă să stârnească controverse, pasiuni și polemici…

  • O carte despre misterul, destinul și istoria organizațiilor secrete.
  • Misterul este elementul definitoriu al poveștii, perpetuat de-a lungul secolelor.
  • O asemenea carte te lovește de două ori: prima prin curajul autorului, a doua prin amănuntele extrase din surse diferite care nu fac decât să amplifice iluminarea cititorului.
  • Această carte dacă era lansată înainte de pandemie putea fi acuzată de conspiraționism, dar acum până și cei mai sceptici încep să-și pună întrebări.
Rod al unei munci de documentare deosebite, cartea îşi propune să fie o pledoarie bine argumentată despre Francmasonerie şi acţiunile ei, şi în mod special despre nivelurile de vârf ale acesteia, şi acţiunile lor de o mare diversitate…

 Teoreticienii conspirațiilor au afirmat că mulți oameni de seamă au fost sau sunt membrii a societății Illuminati, incluzându-i pe Winston Churchill, familia Bush, Barack Obama, familia Rothschild, David Rockefeller și Zbigniew Brzezinski.

Jim Marrs trece dincolo de speculațiile absurde și de încercările de a reduce la tăcere spiritele critice. El ne spune povestea reală a acestui grup conspirativ Illuminati.

El pornește de la originile grupului, cunoscut inițial ca „Vizionarii antici și iluminați din Bavaria”, abordând apoi subiecte precum ochiul atoatevăzător de pe bancnota de un dolar american, piramida inversată de pe Marele Sigiliu al SUA, la Protocoalele – sau procedurile – ce vizau uzurparea guvernelor naționale și dobândirea dominației mondiale, simbolismul din spatele logo-urilor marilor corporații internaționale din zilele noastre, Cavalerii Templieri, gruparea Assassinilor, Skull and Bones,Cavalerii de Malta, Francmasonerie, denunțători civici, revoluțiile din Franța, Rusia și America și multe, multe altele.

Cine este Omul din spatele Illuminati?

La nici 36 de ani, acest respectat profesor era un inamic periculos, prin organizaţia sa secretă. Piramida membrilor Illuminati.

Gânditorul german Adam Weishaupt, care a trăit în secolul XVIII, ar fi fost uimit dacă ar fi aflat că ideile sale vor sta la baza teoriilor conspiraţionale şi vor inspira romane şi capodopere cinematografice.

Înainte de a avea 36 de ani, marea majoritate a compatrioţilor săi au fost uimiţi să afle că acest profesor respectat era, de fapt, un inamic periculos al statului, iar organizaţia sa secretă, Illuminati, ameninţa până şi structura societăţii.

Acesta a avut întotdeauna o minte neliniştită. Era un cititor înrăit, devorând cărţile filosofilor francezi din perioada iluministă pe care le găsea în biblioteca unchiului său. În acea vreme, Bavaria era foarte conservatoare, iar religia oficială era catolicismul. Weishaupt nu era singurul care credea că monarhia şi biserica limitează dreptul de gândire. Convins de faptul că ideile religioase nu reprezentau un sistem adecvat de guvernare a societăţilor moderne, a decis să descopere o nouă formă a iluminării, o serie de idei şi practici care pot fi aplicate pentru a schimba radical modul în care sunt conduse statele.

Francmasoneria începuse să se răspândească în Europa în această perioadă, oferind o alternativă gânditorilor liberi.

Deziluzionat de multe dintre ideile acestei organizaţii, acesta s-a refugiat în cărţi care aveau teme ezoterice şi visa să creeze o societate secretă a sa.

Aşa cum el însuşi a afirmat, nu s-a poziţionat împotriva religiei, ci împotriva modului în care aceasta era practicată şi impusă. În noaptea de 1 mai 1776, primii Illuminati s-au întâlnit într-o pădure de lângă Ingolstadt. Având asupra loc făclii, această întâlnire a avut loc doar între 5 bărbaţi. Toţi viitorii membrii aveau nevoie de consimţământul celorlalţi, trebuiau să susţină principiile familiale şi să fie bogaţi.

Illuminati credeau că suicidul trebuia să fie legitimat, inamicii trebuiau să fie trimişi în închisori şi că religia era o absurditate.

Illuminati au început ca o societate secretă, sub conducerea preoţilor iezuiţi. Mai târziu, un consiliu format din cinci bărbaţi, câte unul pentru fiecare dintre punctele de pe pentagramă, a format ceea ce s-a numit „Vizionarii antici şi iluminaţi din Bavaria”. Ei erau francmasoni luciferieni aparţinând ordinelor superioare, adânciţi în misticism şi în studiul disciplinelor mentale orientale, încercând să-şi dezvolte superputerile minţii. Presupusul lor plan şi scop era dominaţia mondială pentru stăpânul lor – care este Lucifer, îngerul căzut. Se spune că Illuminati ar fi principalele forţe motivaţionale primare care impun globalizarea guvernării, o religie mondială unică şi un control centralizat al sistemelor economice mondiale.

În cartea “Illuminati. Societatea Secretă care a deturnat întreaga lume ” autorul oferă paralele de la un ordin la altul, oferind ilustrații, exemple, comparații și asemănări între ele. Acesta este unul dintre motivele pentru care cartea este mult mai atractivă și ușor de înțeles, spre deosebire de o enciclopedie schematică și monotonă.

Un alt “deliciu” pe care îl găsim între paginile cărții Illuminati. Societatea Secretă care a deturnat întreaga lume , este prezența așa numitelor coincidențe suspecte.

Un bun exemplu în acest sens este moartea ciudată a regizorului Stanley Kubrick, chiar înainte de premiera filmului “Eyes wild shut”. Ecranizarea conține detalii ale unor ritualuri secrete ale ordinului Illuminati, iar o parte din scene sunt filmate chiar într-o fostă reședință a familiei Rothschild (familie cunoscută pentru legăturile cu diferite ordine masonice).

Un alt plus este interpretarea și explicarea detaliată a logo-urilor unor branduri foarte cunoscute: Pepsi, McDonald’s, Audi, etc. Referitor la aceste logo-uri, autorul oferă câteva paralele foarte interesante despre simbolistica și asocierea acestora cu francmasoneria.

Tratarea unor subiecte istorice definitorii este destul de clară pentru acest tip de carte, dar spre deosebire de altele titluri ale genului, “Illuminati. Societatea Secretă care a deturnat întreaga lume ” prezintă mai multe informații despre implicarea bisericii și legătura acesteia cu diferitele ordine tratate.

Un alt subiect foarte interesant abordat în cartea Illuminati de Jim Marrs este cel al pietrei filosofale. Se presupune că un fermier din Phoenix, David Hudson, ar fi găsit legendara piatra filosofala. Sunt prezentate diverse teorii referitoare la aceasta și cum a ajuns fermierul să o descopere. În mod interesant, în 2004, David Hudson a dispărut, după ce a promis publicului, în cadrul unei apariții publice , că va produce piatra filosofala pentru beneficiul întregii omeniri. Deoarece el a demonstrat că piatra filosofala trata diverse boli grave.

” Cu toții știm că alchimiștii căutau formula prin care să transforme metalele obișnuite în aur, dar puțini s-au întrebat de ce cautau tocmai aurul. S-a presupus că alchimiștii își doreau bogății. Dar un studiu aprofundat al alchimiei și al ocultismului arată că acești bărbați și femei din trecut încercau să redescopere anumite cunoștințe antice ale zeilor cerului, cunoștințe de mult pierdute în negura timpului…”

Un capitol aparte al cărții Illuminati. Societatea Secretă care a deturnat întreaga lume scrisă de Jim Marrs este dedicat SIONISMULUI.

Autorul explică termenul printr-o teorie foarte interesanta, cu privire la Holocaust. El spune că ar fi posibil ca Holocaustul să fi avut ca scop susținerea țelurilor Sionismului și pentru distrugerea evreilor ortodocși, în special a liderilor lor.

Pentru a înțelege pe deplin cum a fost formată această societate secretă ILLUMINATI, autorul ne prezintă detalii incitante desprea aceasta prin structură, simbolism, protocoale și teologie.

Tot ceea ce denumim realitate istorică este un fenomen care se desfăşoară pe două planuri.

În concluzie, veți descoperi că „Puterea” acestei lumi nu este aceea pentru care se bat în prezent Statele Unite, China, Rusia, Japonia, U.E. Toate aceste puteri economice şi militare nu sunt decât nişte piese de șah, mânuite cu abilitate din umbră de adevăraţii stăpâni ai planetei.

Ei sunt cei care întocmesc legi, provoacă și finanțează revoluţii, instaurează guverne sau hotărăsc ce ţări dispar pentru că altele să le ia locul. Sunt cei care au dus la „fabricarea” de noi ideologii şi chiar de religii. Se spune că ei au creat regimurile capitalist, tot așa cum l-au impus şi pe cel comunist, cu mențiunea că au eliminat comunismul din istorie atunci când au considerat că nu mai corespunde cu planurile lor. Ei sunt cei care stau în spatele a tot ceea ce se întâmplă în lume. Ei decid soarta întregului Glob, inclusiv sunt generatorii așa numitei pandemii Covid-19 și multe alte dezastre globale.

Cei care au auzit de ei, le spun Illuminati