Skip to content

Echilibrarea chakrelor- Reiki (All about Love 1)

  • by
echilibrarea chakrelor

Echilibrarea chakrelor -Reiki -deblocarea meridianelor energetice

Echilibrarea chakrelor: tehnică energetică de reducere a stresului

REIKI este o tehnica energetica japoneza de reducere a stresului , de relaxare. Care,  printre alte beneficii, trateaza dezechilibrele energetice ale organismului, dezechilibre care duc la instalarea diferitelor afectiuni ale corpului uman.

Tratamentul REIKI se administreaza prin aplicarea palmelor . E bazat pe ideea ca prin corpul nostru curge un flux de energie, flux care ne da viata si ne mentine sanatosi. In cazul in care fluxul de energie al unei persoane este scazut, sansele de a se imbolnavi sau de a deveni stresat cresc. Sau, daca acest flux de energie este la cote maxime suntem mai fericiti si mai sanatosi.

In timpul tratamentului corpul simte un flux de lumina curgand prin el, dandu-i o stralucire radianta. REIKI este tehnica ce vindeca intreaga fiinta – corp fizic, emotii, minte si spirit  . Induce o stare de relaxare, pace interioara, securitate si bunastare.

REIKI este o tehnica extrem de simpla care nu este „predata”  in sensul comun al expresiei. Dar este transferata prin initiere de la maestru la studentul practicant. Aceasta capacitate este transmisa in timpul initierii care presupune un „acordaj” al corpului proaspatului practicant la Sursa Universala de Energie. O sursa de energie nelimitata care imbunatateste sanatatea si insufla pofta de viata.

Desi nu este o religie, promoveaza o conduita si o cale a armoniei cu natura si cu oamenii.

Dr. Mikao Usui, fondatorul metodei naturale de tratament REIKI, a recomandat ca practicantul REIKI sa se ghideze dupa o etica simpla. Aceasta fiind promovarea pacii si armoniei – concepte universale care apartin oricarei culturi.

Echilibrarea chakrelor- Reiki : medicina preventivă

Practicand REIKI mentii starea de sanatate, fie aplicand tratamentul asupra ta fie tratand pe altcineva. Și experimentezi in acelasi timp caracterul preventiv cat si pe cel curativ.

Suferi de o afectiune? REIKI o vindeca. Esti in perfecta stare de sanatate? REIKI iti mentine starea de sanatate.

Calitatile preventive si curative ale REIKI se bazeaza pe doua principii. Primul este deblocarea meridianelor energetice. Al doilea constă în echilibrarea chakrelor pentru creerea unui flux armonios de energie.

Starea noastra naturala este de sanatate. In corpul nostru au existat si vor exista mereu bacterii si virusi. Atata timp cat Energia Vitala circula in intreg organismul ii da putere sa lupte singur intarind sistemul imunitar.

Atunci cand organismul nostru prezinta un dezechilibru sau un blocaj la nivelul uneia sau mai multor chakre, energia vitala isi intrerupe fluxul benefic. Astfel anumite parti ale organismului sunt private de puterea acestei energii si virusii preiau controlul instalandu-se boala.

Echilibrarea chakrelor- Reiki

Si atunci ce face REIKI? Aplicand concentrat energia, deblocand chakrele, restabilim fluxul energetic care ajuta corpul sa se echilibreze.

REIKI este o forma de energie pura. Atunci cand combinam terapia REIKI cu dorinta sincera de a se vindeca a celui ce primeste tratamentul, care este dispus sa isi transforme atitudinea mentala si emotionala, asistam la o vindecare completa.

Cand fluxul Energiei Vitale este intrerupt, slabit sau blocat pot aparea probleme de sanatate sau emotionale. Dezechilibrele pot fi declansate de multe situatii ce apar in viata noastra: traume fizice sau emotionale, sentimente sau gandire negativa – teama, grija, indoiala, furia, anxietatea, comnicarea negativa, toxicitatea, dezechilibrul nutritional, modul de viata distructiv, relatiile ditructive, neglijarea propriei persoane, lipsa iubirii pentru propria fiinta sau pentru celelalte fiinte.

Echilibrarea chakrelor- Reiki : Ce este un tratament Reiki

Tratamentul REI-KI este o experienta foarte relaxanta si calmanta. In timp ce „pacientul” sta asezat comod, culcat pe o canapea, terapeutul aplica palmele pe corpul lui sau deasupra corpului in punctele energetice principale (pentru deblocarea chakrelor) sau pe locul afectat (dureros). Pentru aplicarea tratamentului nu este necesar ca pacientul sa fie dezbracat. Fluxul energetic se trasfera excelent de la distanta si prin haine.

Durata unei sedinte de tratament poate varia intre o ora sau mai mult in functie de afectiunea ce se doreste a fi vindecata.

Tratamentul REIKI poate fi combinat excelent cu aromoterapia,  cristaloterapia si cromoterapia (terapia prin culoare).

Ceea ce deosebeste REIKI de alte metode de tratament aplicate cu ajutorul palmelor, este initierea. Initierea REIKI este un ritual fomal care celebreaza decizia de aliniere a viitorului practicant la frecventa energiei REIKI, decizia de a aduce lumina si echilibru in fiecare aspect al vietii sale si al celor din jurul sau.

Initierea  este facuta de un maestru REIKI. Aceasta se aseamana cu o binecuvantare. Aplicand simbolurile REIKI maestrul te conecteaza la Energia Vitala, el iti deschide canalul care inlesneste aceasta legatura.

In momentul initierii si blocajele aflate la nivelul invelisului eteric al organismului se slabesc, se dizloca  sau dispar cu totul. Urmeaza apoi o perioada de 21 de zile, cunoscuta ca perioada de curatare. Perioadă care corpul celui initiat elimina toxine, se regleaza fiind deseori un proces cel putin interesant pentru proaspatul practicant REIKI.

Beneficiile tratamentului Reiki pentru și echilibrarea chakrelor- Reiki

  • REIKI te ajuta sa te relaxezi eliberand corpul de tensiunea si stresul acumulat, astfel vei avea un somn odihnitor.
  • Aaccelereaza eliminarea toxinelor si capacitatea organismului de a se autovindeca, regleaza tensiunea arteriala, calmeaza durerile.
  • REIKI poate ajuta in afectiunile acute si cronice (rani, astm, eczeme, cefalee) si este un sprijin deosebit pentru cei ce incearca sa scape de dependente (tutun, alcool, etc).
  • Regleaza metabolismul deblocand punctele energetice ale organismului, echilibrand fluxul energetic la nivelul glandelor endocrine.
  • REIKI reduce unele efecte secundare ale consumului de droguri, ajuta corpul sa se refaca dupa tratamentele medicamentoase invazive post-chirurgicale si dupa chimioterapie.

Sursa: Manualul Reiki- Laur Manea

Articole pe aceeași temă:

Vindecarea Reiki- simboluri Reiki 

Simbolul Puterii Cho Ku Rei- Reiki 

Imagine: www.pixabay.com