Skip to content

Cuvinte care blochează energiile (The Most Important 1)

cuvinte care blocheaza energiile

Cuvinte care blochează energiile: trebuie-cred-poate !

Fiecare cuvânt pe care îl folosești este, de obicei, expresia a ceea ce se petrece în interiorul tău. Ascultă-te când vorbești cu alții.

Dacă în urma conversației nu simțiți că v-ați umplut de energie, fiecare cuvânt pronunțat reprezintă o pierdere de energie. De altfel, se spune, că oamenii risipesc cea mai mare cantitate de energie prin folosirea nepotrivită a cuvintelor.

Când ți se întâmplă să iei parte la o bârfă despre cineva, este foarte important să te oprești imediat. Astfel vei stăvili risipirea energiei.

Cuvinte care exprimă frica de ceva

Când folosești expresia :” N-aș vrea să…” exprimi un sentiment de frică. Ex: ” N-aș vrea ca soțul meu să mă părăsească, N-aș vrea să-mi pierd slujba”. Aceste fraze exprimă temeri adânc ancorate în subconștientul celui care le pronunță. Dar frica lucrează cu viclenie în spiritul celui care o simte. Și, în final, va face să se manifeste evenimentele temute. Dacă spui, de exemplu: ”Aș vrea să vorbesc engleza”. Aceasta înseamnă , de fapt: ”Vreau să vorbesc engleza , dar mi-e teamă că nu sunt în stare.” Prin simplul fapt de a gândi sau a spune ”Nu sunt în stare”, blochezi energia care ți-ar permite să înveți engleza.

Cuvinte care blochează energiile- ”N-ar trebui…”

Când folosești expresia: ”N-ar trebui” în fraze cum sunt următoarele: ”N-ar trebui să mă culc așa târziu!”, ”N-ar trebui să cheltuiesc atâția bani!”, vrei de fapt, să spui următoarele: ”Vreau să fac asta, dar la un moment am hotărât că nu e bine, nu e rațional, nu e corect…” Prin urmare, când vrei să faci ceva, dar te lași condus de ideea ”nu e bine”, nu asculți de adevăratele tale nevoi. Intelectul este influențat de decizii luate în timpul copilăriei, într-o perioadă când viața ta era condusă de noțiunile de bine și rău.

Dacă hotărăști că vrei să te culci mai târziu, că vrei să cheltuiești bani și că ai dreptul să faci acest lucru, dacă decizi că nu trebuie să dai socoteală nimănui, te vei organiza și te vei simți foarte bine.

Când te culci târziu spunându-ți :” N-ar trebui să mă culc niciodată așa târziu!”, te simți vinovat. Și a doua zi, ești de două ori mai obosit.

Când cheltuiești bani gândindu-te că nu trebuia să cheltui atât, te vei simți vinovat și nu te vei bucura pe deplin de obiectul cumpărat. Sau când cumperi ceva și te simți vinovat, se întâmplă deseori să strici sau să pierzi acel obiect. Se întâmplă tocmai pentru a te pedepsi fiindcă l-ai cumpărat.

Cuvinte care blochează energiile- ”Trebuie”-”Cred”- ”Poate”- ”Mi se pare”

O expresie pe care o folosim de sute de ori pe zi este ”Ar trebui”. De fiecare când spui ”ar trebui” te lași condus de intelect. Noțiunile tale de bine și rău decid în locul tău. Te supui unei legi care spune :” Trebuie, nu ai de ales!”

Expresiile obișnuite ”Cred”, ”Poate”, ”Mi se pare” arată că persoana respectivă încearcă să analizeze situația atunci când le rostește vorbind despre sine. Exemplu, dacă te întreb: ” Cum te simți ?” și tu răspunzi :”Cred că sunt șocată!”, comunici faptul că-ți analizezi emoția. Dacă spui: ”Mă simt șocată!”, atunci spui cu adevărat ce se petrece în tine.

Când folosești des expresia ”Cred că..”, aceasta demonstrează că nu ești cu adevărat în contact cu sinele tău profund, ci mai curând cu intelectul, care te face să vezi lucrurile în mod superficial.

Folosești des cuvântul ”Ascultă!” ? Aceasta exprimă faptul că le poruncești altora să te asculte și este un semn de autoritate și de orgoliu.

”Este incredibil!”- ”Imposibil!”- ”Nu mi se poate întâmpla ceva atât de extraordinar!”

Dacă folosești aceste vorbe, blochezi acea energie extraordinară care vine spre tine. Dincolo de ele, se ascunde credința că nu meriți acele lucruri frumoase.

Eu sunt !

Când rostești aceste cuvinte, îți manifești puterea de a crea, deoarece ”Eu sunt” este legat de energia ta ce mai puternică. De ce n-ai utiliza această putere uimitoare, începând de astăzi, pentru a crea adevărate miracole în viața ta ? Spune des: ” Sunt frumos/frumoasă!”, ”Sunt în stare s-o fac!”, ”Sunt iubit/iubită!”, și doar așa vei atrage spre tine aceste energii și vei deveni așa cum crezi tu că ești ! Alegerea îți aparține ! Ia decizia corectă pentru tine!

Te-ar putea interesa și:

Era Vărsătorului-prilejul de a trăi acum

Iubirea înseamnă acceptare, dragostea -dăruire

Diferența dintre responsabilitate și angajament

Extaz-plăcere sau bucurie ? Nirvana și renașterea 

Imagine: www.pixabay.com

Comments are closed.