Cînd se termina Covid-19?

  • di

De ce la fiecare 100 ani izbucnește cîte o pandemie nouă? Oare pămîntul vrea să ne transmită vreun mesaj?

Ce este o pandemie? Cind se va termina pandemia Covid-19?

Cind se va termina Covid-19? O intrebare care asteapta raspuns de la intreaga umanitate. Potrivit OMS, o pandemie reprezintă răspândirea la nivel mondial a unei noi boli .Si boala apare atunci când un virus apare și se răspândește în întreaga lume, iar majoritatea oamenilor nu sunt imuni la el.

La fiecare 100 ani lumea este cutremurată de cîte o pandemie noua . Iar rezultatul duce la pierderea a sute de mii de vieți omenești, distrugerea economiei și un total dezastru global. Astfel, incepind cu 1720, Terra a fost bintuita de 4 din ele:

  • 1720- Marea Ciumă din Marsilia
  • 1820- Epidemia de Holera
  • 1920-Epidemia de gripă spaniolă
  • 2020- Covid-19

1720  Marea Ciumă din Marsilia

Marea Ciumă din Marsilia a fost ultima mare epidemie de ciumă bubonică din vestul Europei. Epidemia a izbucnit în Marsilia, Franța, în 1720 și a ucis aproximativ 100.000 de oameni.

În 1720, Yersinia Pestis a ajuns în portul din Marsilia din Levant cu vasul Grand-Saint-Antoine. Nava a venit din Sidon, Liban și a oprit anterior la Smyrna, Tripoli și în Cipru care la acel moment avea epidemie de ciumă. Un pasager turc a fost primul care a fost infectat și a murit ulterior.Acesta afost urmat de câțiva membri ai echipajului și de medicul oficial de pe vapor.

Carantina din 1720, cum s-a manifestat si cum se va finisa si carantina din Covid-19

Când a ajuns la Marsilia, a fost imediat pus în carantină de către autoritățile portuare. Marii comercianți din oraș au presat însă autoritățile pentru a scoate vaporul din carantină și a valorifica mătasea și bumbacul aflate la bord. Aceste lucruri s-au facut avându-se în vedere apropierea târgului de la Beaucaire.

La câteva zile după, acea boala s-a împrăștiat în oraș. Spitalele au fost repede copleșite, cetățenii au intrat în panică și mulți, deja bolnavi au plecat din oraș și au dus boala și în alte localități. Mai multe gropi comune au fost săpate, dar au fost umplute rapid. În final, autoritățile nu au mai făcut față numărului mare de morți și mii de cadavre au rămas împrăștiate pe străzi, prin oraș.

De-a lungul a doi ani, 50.000 din cei 90.000 de locuitori ai Marsiliei au murit. În plus, alți 50.000 de oameni din regiunile învecinate au murit după ce ciuma s-a împrăștiat în nord și a ajuns până în Aix-en-Provence, Arles, Apt și Toulon.

1820- Epidemia de Holera

Holera fusese o boală comună în unele regiuni din  India. Însă în 1817 comercianții care călătoreau pe râul Gange au răspândit-o pe tot continentul. Până în 1930 holera a ajuns și în țările Europei și în America, cauzând mai multe explozii de epidemie. Cea mai severă epidemie de holeră a apărut în Iraq. Anume in Iraq peste 18 mii de oameni au fost uciși într-o perioadă de 3 săptămâni în anul 1921, o cifra record. Din păcate, izbucniri ale holerei mai apar și azi in diverse parti ale globului. Conform unei statistici cifrele arată aproximativ 3-5 milioane de cazuri anual, cu un raport de 120 de mii de morți. Cu asa rezultate oare se va termina si Covid-19?

1920- Epidemia de gripă spaniolă

Epidemia de gripă care a curmat viețile a zeci de milioane de oameni pe parcursul unui singur an a fost cea spaniola. A fost considerata una dintre cele mai mari și mortale epidemii înregistrate în istorie.

În timpul acestei pandemii globale, despre care se estimează că a infectat aproximativ o treime din populația planetei, mai mulți oameni au fost omorâți de gripă.Chiar mai multi decât au fost omorâți în primul Război Mondial.

Gripa Spaniolă a fost împrăștiată în toată lumea de soldații care se întorceau acasă, mulți dintre ei infectați din timpul războiului.

Această epidemie globală a dus la închiderea afacerilor, a școlilor și a lăsat mii de copii orfani.Această tulpină specială de gripă este similară cu tulpinile pe care le vedem azi. Doar ca o caracteristica aparte prevedea acumularea excesivă de lichid în plămâni.

Însă epidemia nu a apărut în Spania. Spania, care nu a făcut parte din conflict, a informat cel mai mult despre cazurile de gripă. Iata de ce gripa se si numeste spaniola . În acea perioadă de război şi de epidemie activitatea economică s-a prăbuşit şi a impulsionat enorm mişcările migratorii.

2020- Covid-19, care este raspunsul la intrebarea: cind se va termina Covid-19?

Principalele simptome ale noului COVID-19 sunt tusea, febra şi dificultăţile de respiraţie. Iar vindecarea depinde cel mai mult de sistemul imunitar al persoanei afectate.

Noul coronavirus poate cauza pneumonie, in unele cazuri severa. Iar cei care se îmbolnăvesc prezintă simptome precum tusea, febra şi dificultăţi de respiraţie.

Antibioticele şi medicamentele obişnuite împotriva răcelii nu ar avea efecte, recuperarea depinde foarte mult de sistemul imunitar al persoanelor afectate.

O mare parte din cei care au murit din cauza coronavirusului aveau deja o stare precară de sănătate.

Medicii sfătuiesc oamenii care se întorc din zone afectate de coronavirus să rămână în casă şi să evite contactul cu oamenii. Până în prezent, s-au înregistrat 119.389 de cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care 4.300 au murit și 66.584 s-au vindecat.

Și totuși cînd se va termina Covid-19? Imposibil de răspuns…Cu toate că dispunem de cele mai avansate tehnologii , virusologi în toată lumea, răspunsul rămîne în aer. Căci nu depinde de ei, ci de politicieni. Totul este o manipulare, iar sfârșitul depinde de noi toți, depinde de noi dacă ne lăsăm viețile în mâinile celor care-și umplu buzunarele din distrugerea viețilo. Scopul este: reducerea numărului populațieide pe glob ….

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.