Cea mai simplă recetă de creveți la tigaie. Toți iubim creveți la tigaie. Dar ce sunt creveții? Crustaceele care aparțin familiei decapodelor sunt denumite generic crevete. Aceste animăluțe marine, numite și fructe de mare, se găsesc în toate oceanele și mările de pe Terra. Există sute de specii de creveți, iar principalul aspect distinctiv constă în dimensiunea lor.
Corpul unui crevete are lungimea între 2 și 30 cm, este turtit lateral și încovoiat.
Decapodele au fost împărțite în două subordine: Natantia (cei care înnoată) și Reptantia (cei care se plimbă). Creveții se referă la prima categorie, Natantia.
Există numeroase recete culinare de pregătire a acestor creveti, sub diverse forme, diverse forme de preparare.
Receta de Creveți la tigaie
În doar cîteva minute, crevețeii se transformă într-o recetă excelentă care-i va încînta pe toți cei din jurul mesei! Pentru acest deliciu vom avea nevoie de creveti proaspeți , dar merge bine și cu creveți înghețați, deci, fuguța în bucătărie să nu mai pierdem timp!
Ingrediente creveți la tigaie:
- 700 gr creveți
- 4 linguri ulei de măsline
- Pătrunjel proaspăt
- Piper negru
- Sare
- 50 ml Vin alb
- 2 căței Usturoi
Nu-i așa că e simplu pentru început? Deja simt mirosul îmbătător….mmm acești creveți la tigaie!
Preparare creveți la tigaie:
Curățați creveții, mai întîi scoatem capul, apoi carapacea; dacă-i aveți gata curățați, și mai bine, dacă sunt înghețați, îi dezghețați. Spălați-i bine și puneți-i la scurs un pic pe un șervețel de hîrtie.
În tigaie punem 4 linguri de ulei de măsline și cățeii de usturoi. Adăugăm creveții și-i lăsăm la prăjit , la foc mediu, 4-5 minute, mestecînd cu o lingură de lemn. Adăugăm puțin vin alb, sare, piper negru, după preferință și-i mai lăsăm la prăjit pentru alte 4-5 minute, acoperind tigaia cu un capac. Cînd sunt gata, presoară crevețeii cu pătrunjel, după preferință putem adăuga lamiie și, voila, Poftă Mare!
Sfaturi utile:
- Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă.
- Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.
- Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă.
- Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete.