Cea mai norocoasă fată- Jessica Knoll (Bestseller New York Times)

  • di

Cea mai norocoasă fată– Jessica Knoll- Viața ei perfectă e o minciună perfectă.

RomanulCea mai norocoasă fată” este un roman de debut, care s-a vândut în peste 450 000 exemplare și s-a aflat patru luni pe lista bestsellerurilor americane.

“Ani FaNelli e o combinatie de Carrie Bradshaw din Sex and the City si Amy Dunne din Fata disparuta.” – Library Journal

“Un debut senzational. Secrete intunecate si ironie muscatoare.” – Publishers Weekly

“Proaspat, amuzant, ironic si socant, acest roman m-a fascinat de la prima la ultima pagina. Mi-a placut la nebunie.” – Lauren Weisberger

“Are ingeniozitatea si imaginatia lui Gillian Flynn, dar o intensitate cu totul si cu totul proprie.” – Megan Abbott

În timpul adolescenței petrecute la prestigioasa Bradley School, Ani FaNelli a suferit o umilință publică îngrozitoare, care a făcut-o să vrea cu disperare să se reinventeze. Acum are o slujbă de invidiat la o revistă glossy, o garderobă luxoasă și un logodnic arătos. E la un pas de a trăi viața perfectă, un vis pentru care a muncit din greu.

Dar Ani FaNelli are un secret. Ceva îngropat în trecutul ei, ceva intim și dureros care o mai bântuie și amenință să arunce totul în aer.

Dacă Ani alege să vorbească în cadrul emisiunii la care este invitată, va distruge oare tot ce a realizat sau se va elibera de durerea din trecut ? Cam despre aceasta va trebui să aflați citind cartea ” Cea mai norocoasă fată” de Jessica Knoll.

Privind înseși coperta cărții, ne captează atenția, dar modul de descriere a acțiunii este puțin dificil. Chiar din primele pagini ne confruntăm cu dificultatea de a înțelege când se face trecerea la trecut, schimbând doar dialogul, fără nici o altă specificație.

Tânăra Ani este este în formă mereu, lucrează la una dintre cele mai renumite reviste din New York și este logodită cu Luke, un tânăr cu patru ani mai mare ca ea, bine poziționat din punct de vedere financiar, arătos, drăguț și înțelegător. Dar Ani nu era fericită, mai degrabă era plictisită de lume. Schimbarea numelui nu a avut deloc de-a face cu tăinuirea trecutului, dar a fost cel mai important lucru pentru a ajunge persoana care nimeni nu s-ar fi gândit vreodată că ar merita să fie: Ani Harrison.

Autoarea , pe întreg parcursul lecturii ne întoarce în trecut pentru a ne face să înțelegem superficialitatea și răceala Anei.

Acțiunea adevărată a cărții începe abia la mijlocul ei, după ce suntem ținuți în jumătatea genților Prada, a pantofilor Jimmy Chou, saboților Steve Madden, lănțișor Tiffany Infinity. Da, începutul cărții ne ține mult și în pregătirile pentru fastuoasa nuntă care trebuie să aibă loc în curând, a Anei cu Luke. Cât și ne dă de înțeles despre viața adolescenților, drogurilor, băuturii excesive, a adolescenților scăpați de sub control. Viață prin care trecuse și eroina cărții, Ani FaNelli.

Fragment din ” Cea mai norocoasă fată”:

” Cam în perioada în care ar fi trebuit să mă aflu pe o plajă, toastând în numele lunii mele de miere, am primit un telefon de la Aaron, care a schimbat totul.

-Aveai dreptate, mi-a spus el. Așteptasem la o coadă lungă ca să-mi iau o cafea, dar am renunțat și am pășit afară, strecurându-mă într-un pasaj pentru a avea intimitate.

-Am verificat filmările . Tu și Dean aveați amândoi microfoanele pornite. Camera a înregistrat conversația voastră.

Mi-am lipit telefonul mai tare de ureche și am respirat îndelung, triumfător. Îmi prinsese bine să îl aud pe Dean folosind acel cuvânt ” VIOL”. Avusese un efect terapeutic, într-adevăr….”