Realizarile Care Ating Standarte Cu Regula 10 X

Ce este regula 10 X ? Succes sau eșec ?- Grant Cardone

Regula ”10X” este singurul lucru care îți va garanta că realizările tale vor atinge standarde, mult mai înalte decât ai crezut vreodată că se poate. Ea funcționează pe orice plan al vieții – spiritual, fizic, mental, emoțional, familial și financiar. „Regula 10X” presupune să înțelegi volumul de efort și tipul de mentalitate necesare pentru a avea succes în tot ce întreprinzi. Probabil că, dacă faci o retrospectivă a vieții tale, vei vedea că ai subestimat înfricoșător de mult atât acțiunile, cât și strategiile necesare pentru a-ți duce țelurile la bun sfârșit. Astfel încât să se poată considera că ai avut succes.

Regula 10X are două aspecte:

  1. Determinarea corectă a nivelului de efort necesar  pentru a realiza un obiectiv
  2. Modul de gândire înmulțit cu 10.

 „Extraordinar” înseamnă prin definiție orice se află dincolo de sfera lucrurilor pe care pot și reușesc să le obțină majoritatea oamenilor obișnuiți. Și bineînțeles că această definiție va depinde, în consecință, de persoanele cu care te compari sau de tipul de succes la care te raportezi.

 Înainte să îți spui: „nu am nevoie să ating un nivel extraordinar al succesului” sau „succesul nu este totul” sau „nu vreau decât să fiu fericit” sau orice altceva ți-ai mai spune, probabil chiar în acest moment, înțelege un lucru. Pentru a ajunge la următorul nivel, indiferent despre  ce e vorba, trebuie să gândești și să acționezi în mod complet diferit față de modul în care ai acționat până în acel moment.

Ce este regula 10 X ? Succes sau eșec ?- Grant Cardone
Nu poți să treci la următoarea fază a unui proiect fără o perspectivă mai amplă. Fără să apeși mai mult pedala de accelerație și fără mai mulți cai putere. Gândurile și acțiunile tale sunt motivul pentru care te afli unde ești acum. Așa că ar fi înțelept să fii sceptic în privința ambelor!

Să zicem că ai o slujbă, dar nu ai un fond de economii și vrei să câștigi 1.000 de dolari în plus pe lună. Sau poate că ai în prezent 20.000 de dolari depuși la bancă și vrei să ajungi la un fond de 1 milion de dolari . Sau că firma ta obține un profit de 1 milion de dolari pe an din vânzări și vrei să ajungă la unul de 100 de milioane. Poate că trebuie să îți găsești o slujbă, să slăbești 18 kg sau să îți găsești partenerul potrivit.

Deși aceste scenarii cuprind diverse planuri ale vieții, toate au un singur lucru în comun. Acela că persoana care le dorește nu a ajuns încă să le obțină. Fiecare dintre aceste obiective este important și pentru atingerea oricăruia dintre ele va fi necesară o altă metodă de conceptualizare și de acțiune. Toate pot fi definite ca fiind extraordinare dacă depășesc ceea ce ai ajuns să distingi drept obișnuit.

Deși poate că nu este „excepțional” în comparație cu ceea ce urmăresc alții, obiectivul pe care ți-l stabilești ar trebui să te conducă mereu spre mai bine . Sau spre un obiectiv pe care nu l-ai îndeplinit încă.

Ce este regula 10 X ? Succes sau eșec ?- Grant Cardone
S-ar putea ca alții să aibă o părere despre succesul tău . Dar numai tu poți să decizi dacă acest succes este extraordinar. Numai tu îți cunoști adevăratul potențial și dacă îl atingi sau nu; nimeni altcineva nu poate să îți evalueze succesul. Ține minte: Succesul reprezintă gradul sau măsura în care obții acel ceva sau acea finalitate pe care ți le dorești.

 Odată ce obții ceea ce-ți dorești, se pune implicit problema dacă poți sau nu să susții, să multiplici sau să repeți acțiunile întreprinse pentru a menține rezultatul.

Deși succesul poate să facă referire la ceva deja obținut, oamenii nu analizează de obicei succesul din punctul de vedere al lucrurilor concrete pe care le-au făcut. Se reped spre succes cu intenția de a căuta să facă ceva. Un lucru interesant la succes este că e ca o gură de aer; deși ultima ta gură de aer este importantă, nu e nici pe departe la fel de importantă ca următoarea.

Indiferent cât de multe ai obținut deja, vei dori să continui să ai realizări în viitor. Dacă nu mai încerci să ai succes, este ca și cum ai încerca să trăiești tot restul vieții tale „din ultima gură de aer”. Lucrurile se schimbă; nimic nu rămâne așa cum a fost – pentru ca lucrurile să se mențină, este nevoie de atenție și de acțiune.

La urma urmei, o căsnicie nu se poate baza doar pe iubirea pe care o simți în ziua nunții. Dar oamenii care au foarte mult succes – atât în viața profesională, cât și în cea personală – continuă să muncească, să producă și să creeze chiar și după ce au prosperat.

 Lumea îi privește pe acești oameni cu uimire și nedumerire, întrebându-se: „De ce tot insistă?” Răspunsul este simplu. Oamenii care au foarte mult succes știu că trebuie să continue să facă eforturi pentru a obține noi realizări. Odată ce urmărirea acelui ceva sau a finalității pe care ți le dorești este abandonată, succesul nu mai are continuitate.

Ce este regula 10 X ? Succes sau eșec ?- Grant Cardone
Așa că, înainte să îți spui pentru a mia oară: „Aș fi fericit dacă aș avea măcar…” sau „Nu vreau să fiu bogat – vreau doar să am o viață confortabilă”. Sau „Nu vreau decât atât cât să fiu fericit”, trebuie să înțelegi o idee esențială. Să pui limite în legătură cu gradul de succes pe care îl dorești reprezintă o încălcare în sine a „Regulii 10X”.

Atunci când oamenii încep să pună limite în legătură cu gradul de succes pe care și-l doresc, vor reduce și numărul de pași necesari pentru a obține succesul. Și vor eșua lamentabil să facă ceea ce este nevoie pentru a-l menține.

Pe aceasta se axează „Regula 10X”: trebuie să îți stabilești obiective care sunt de 10 ori mai îndrăznețe decât cele pe care crezi că-ți dorești să le atingi. Și apoi să faci de 10 ori mai mult decât crezi că este nevoie pentru a atinge acele obiective.

Gândurile mărețe trebuie urmate de acțiuni mărețe. „Regula 10X” nu se referă la ce este obișnuit. Nu este decât ceea ce afirmă că este: să ai aspirații de 10 ori mai mari și să depui de 10 ori mai mult efort decât alții. În „Regula 10X” este vorba despre mentalitate dominantă autentică. Tu nu faci niciodată ceea ce fac alții.

Trebuie să fii dispus să faci ceea ce lor le e imposibil – și chiar să iei măsuri pe care le-ai considera „absurde”. Să ai o mentalitate dominantă nu înseamnă să îi domini pe alții; ci, mai degrabă, să fii un model pentru alții în ceea ce privește aspirațiile și eforturile. Mentalitatea ta și faptele tale ar trebui să servească drept etalon la care să se raporteze oamenii pentru a se evalua. Oamenii care „înmulțesc cu 10” nu abordează niciodată un obiectiv cu intenția de a realiza doar acel obiectiv.

Greșeli fundamentale pe care le fac oamenii atunci când se apucă să își îndeplinească obiectivele:

 1. Stabilesc greșit obiectivele – stabilesc obiective prea modeste și nu își acordă dreptul de a investi suficientă motivație autentică.

2. Subestimează extrem de tare efortul, resursele, banii și energia de care au nevoie pentru a-și atinge efectiv obiectivul.

 3. Petrec prea mult timp concurând cu ceilalți oameni din sectorul lor de activitate și prea puțin timp dominând acel sector.

4. Subestimează dificultățile pe care vor trebui să le depășească pentru a atinge efectiv finalitatea dorită.

Sursa :”Regula 10 X”. Singura diferență dintre succes și eșec- Grant Cardone

5 commenti su “Realizarile Care Ating Standarte Cu Regula 10 X”

  1. Pingback: Fixarea scopurilor: 7 motive de ce oamenii nu o fac | Viața în cuvinte

  2. Pingback: Fii obsedat sau fii mediocru de Grant Cardone | Viața în cuvinte

  3. Pingback: Recenzie Carte Regula 10 X De Grant Cardone - Viața în cuvinte

  4. Pingback: Cele șapte componente ale succesului-Brian Tracy - Viața în cuvinte

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.