Caracteristicile Celor 4 Culori Ale Ochilor

  • di

Ochii reprezinta “reflectii” ale emotiilor noastre si in acest sens ii putem asemui cu ferestre prin care cei din jur ne pot “vedea”. Culoarea ochilor poate fi un mijloc de evaluare a personalitatii , caracterului sau abilitatilor unei persoane. Iată Caracteristicile Celor 4 Culori Ale Ochilor, despre ce este vorba ?

Cele patru culori ale ochilor:

Culoarea ochilor unui om , rezultat al caracteristicilor lui genetice , reflecta individualitatea acestuia . In lumea fiintelor umane , culoarea ochilor se incadreaza , de regula , in patru mari grupe : castaniu (caprui) , albastru , verde si negru. Ochii caprui sunt cei mai raspanditi, fiind urmati de catre cei albastri , verzi si negri.

1. Ce ne sugerează ochii căprui ?

Ochii caprui sugereaza privirea catifelata si inocenta a unei caprioare. De fapt, ei pot fi o dovada a agilitatii blandei creaturi a padurii ! Potrivit studiilor stiintifice , persoanele cu ochii caprui au reflexe mai rapide si sunt mai alerte fata de de cele cu o culoare deschisa a ochilor. De multe ori, astfel de oameni se dedica cu succes unor sporturi care presupun agilitate si reactii imediate , precum fotbalul , baschetul , sau handbalul.

De asemenea , spre deosebire de oamenii cu ochii albastri sau verzi , cei cu ochi caprui par a se implica mai greu intr-o conjunctura sociala. Pentru a compensa acest lucru , se acopera adesea cu platosa politetii.

Ochii caprui sunt o caracteristica a persoanelor romantice , care viseaza cu ochii deschisi si pot cadea uneori in capcana de a confunda realitatea cu fantezia. Atrase si stanjenite , in aceeasi masura , de viata sociala , au , uneori, perioade in care se delecteaza in singuratate, citind sau meditand asupra fiintei lor interioare. Aceasta capacitate introspectiva ii face sa treaca cu usurinta si intelegere peste conflicte sau suparari.

Poseda mai mult decat un talent si , de obicei, si-l fructifica gratiei simtului responsabilitatii. In dragoste , merg pana la extreme ; pot fi cuprinsi fie de o iubire extrem de protectiva , fie de o gelozie salbatica. Sarutul inseamna pentru ei o adevarata pecete a dragostei dar si un mijloc de a comunica si de a-si impartasi senzualitatea.

2. Ce ascund ochii albaștri?- Caracteristicile Celor 4 Culori Ale Ochilor

Ochii albastri sunt un simbol consacrat al imaterialitatii angelice , al seninatatii si visarii. Nu intamplator , poate, oamenii de stiinta au apreciat ca oamenii cu astfel de ochi nu sunt foarte alerti, plăcandu-le sa se angajeze in sporturi in care nu se solicita viteza , precum golful . Aceasta caracteristica poate fi consecinta faptului ca raspund mai greu la stimulii vizuali sau auditivi.

Pe de alta parte , au o gandire mai logica , si se angajeaza cu succes in activitati care necesita o planificare sau o structurare a timpului .

Oamenii cu ochii albastri pot fi dulci ca mierea. Atunci cand se ataseaza de cineva , o fac de obicei in perspectiva unei relatii de o viata , iar alesul / aleasa are de profitat de o solicitudine , o prezenta de spirit si un rasfat iesit din comun.

Orice medalie are , desigur, si un revers : dragostea ii poate determina sa ia haturile in maini cu prea multa hotarare , iar cei iubiti se pot simti asemeni unor jucarii carora le este interzis sa paraseasca raftul pe care au fost asezate.
Desi se spune ca stiu sa sarute , uneori , pentru ei , acest lucru este mai mult o tehnica sau o stiinta decat expresia unui foc interior.

3. Care este secretul ochilor verzi ?

Ochii verzi sunt asociati cu cu hipnotism subtil . Ei aduc aminte ca “daca un om se uita prea mult in adancul unei prapastii, prapastia va incepe sa priveasca, la randul ei ,omul”.
Oamenii cu ochi verzi poseda, adeseori, un spirit alert mascat in mladierea senzuala si molateca a unei feline. Atunci cand se dedica unei activitati fizice sau intelectuale , nu isi arunca in joc intreg potentialul. In acest fel , cei din jurul lor nu sunt constienti de forta lor, putand fi oricand luati prin surprindere atunci cand pisica blanda se transforma intr-o pantera.

Aspiratiile le sunt la fel de inalte ca si standardele pe care le impun celor din jurul lor. Din pacate, uneori , idealurile le sunt cu adevarat nepamantene. Dar, nu-i asa , nu tinta calatoriei este cu adevarat importanta , ci drumul pe care il ai de parcurs catre la ea.
Senzualitatea ii poate impinge catre hedonism sau catre o degustare subtila a lucrurilor aparent semnificative sau comune in ochii altor oameni. Din acest motiv , sexualitatea lor imbina patima cu un rafinament ce poate ajunge la marginea perversiunii.

Tocmai pentru ca sunt sigure pe ele insele, persoanelor cu ochi verzi le place sa traiasca viata pe o scena in care sunt si actori , dar si perfizi regizori. Asta , pana cand cad in propria lor capcana. Atunci cand sunt atinse de fiorul dragostei , nu se subjuga partenerului de cuplu, ci incearca sa instaureze o legatura de egalitate si incredere reciproca.

4. Profunzimea ochilor negri

Ochii negri sugereaza deopotriva profunzimea , partea obscura, ascunsa a lumii, dar si o focalizare acaparatoare sau nimicitoare. Ochii negri sunt ochii mitologicei Meduze .

Asemeni oamenilor cu ochi caprui , cei cu ochii negri pot da dovada de o extrema agilitate si de o capacitate rapida de a raspunde la stimulii vizuali sau auditivi. Se pot implica fara nici o problema in sporturi de viteza , colective sau individuale.

Asa cum soarele infierbanta tot ce are o nuanta inchisa , la fel persoanele cu ochi negri pot deveni stapanite de o manie sau o patima de o mare intensitate. Ele sunt inclinate sa vada partea intunecata a lucrurilor , fapt ce nu le conduce catre pesimism , ci la aroganta si mandrie. Daca cineva indrazneste sa faca cea mai mica gluma legata de persoana lor, ei reactioneaza impulsiv , fiind gata de un atac violent sau de o provocare la un duel. Atunci cand se indragostesc , sunt in stare sa transfere intreaga pretuire de sine catre persoana iubita. Un lucru contradictoriu care le poate diviza personalitatea.