Vai al contenuto

Caderea si ridicarea-lecții de viață (The Most Important 1)

  • di
caderea si ridicarea

Caderea si ridicarea ca lecții de viață.

Cu cât te afli mai sus, cu atât căderea va fi mai dureroasă.

Toți avem momente de cădere pe diverse aspecte ale vieții noastre. Toți cunoaștem expresia: ” Cu cât te afli mai sus, cu atât căderea va fi mai dureroasă.” Aceasta însă, nu înseamnă că dacă ai ajuns sus, vei cădea la un moment dat, dar există riscul întotdeauna de a avea și o cădere.

Caderea si ridicarea: Caderea ca ieșire din starea de confort

Noi ca oameni avem tendința de a introduce caderea în zona de negativ, dar, de fapt, ea înseamnă mai mult schimbare. Și da, este adevărat că și o schimbare presupune să ieși din zona de confort și nu este plăcută. Doar că schimbarea nu aduce ceva rău, așa cum suntem obișnuiți să credem, ea aduce doar oportunități noi. Doar că schimbarea poate veni și într-o modalitate plăcută. Astfel și căderea are un sens pozitiv, cu toate că te scoate și ea din zona de confort. Am putea chiar spune că caderea vine ca un ajutor pentru a nu repeta o situație care nu duce nicăieri.

Caderea ne ajută să înțelegem mai multe lucruri despre noi.

Caderea si ridicarea: Caderea este asociată cu pierderea ?

În cele mai dese situații-DA. Aici putem vorbi despre pierderea unui bun, a unei afaceri, a unei persoane dragi, a puterii, unei relații, etc.

Dar , important este să înțelegem că nu poți să câștigi dacă nu ești pregătit să pierzi. Dacă nu ești pregătit pentru ceva ce urmează să apară în viața ta, nu poți intra în jocul acesta.

Căderile vin întotdeauna la pachet cu niște lecții de viață. Cu cât vom fi mai pregătiți să le înțelegem, cu atât vom evolua mai lin și vom avea tendința de a minimiza caderea. Sau de a reduce înălțimea de la care urmezi să cazi.

Caderea si ridicarea: Caderea înseamnă că ceva nu funcționează

Experiența căderii este un semnal că ceva nu funcționează. Atunci trebuie să analizezi cu calm cum ai ajuns acolo sus. Ai urcat purtând și iubire, înțelepciune ? Căci este foarte important ca pe calea ridicării, a ascensiunii, să aduci iubirea și înțelepciunea. Adică, trebuie să echilibrezi ridicarea cu iubirea și înțelepciunea.

Pierderile tale pot avea legătură cu interiorul tău, pot reflecta interiorul tău. Atunci când judeci un partener de afaceri sau un partener de cuplu, acest lucru va duce inevitabil la o cădere. Și atunci pentru rezolvarea acestei situații este nevoie să începi cu interiorul tău. Vezi ce ai făcut greșit în legătură cu ea.

Caderea si ridicarea: Cauze care duc la căderi:

1.Nu apreciezi ceea ce ai în viața ta.

Nu apreciezi oamenii din viața ta, funcția pe care o deții, abundența de care dispui, libertatea, etc. Această lipsă de apreciere va aduce o cădere în viața ta. Neștiind cum să interacționezi cu ele, vei determina retragerea lor din viața ta.

2. Te consideri de neânlocuit.

Te consideri de neânlocuit în cuplu, la serviciu, parteneriat. Când te consideri de neânlocuit, comportamentul tău trece prin niște modificări. Iar aceste modificări care te redau neautentic, îți vor aduce căderea.

3. Te consideri atotștiutor.

Cunoști cu siguranță expresia: ” Înveți cât trăiești.” Iar atunci când crezi tu că nu mai ai nimic de învățat, că ești atotștiutor, devii neatent la ajustări, la adaptări, care-ți va provoca caderea.

Caderea si ridicarea: lecții importante de viață
4. Ai uitat de unde ai plecat

Există persoane care, ajunse în funcții înalte, nu știu să se comporte cu cei de un nivel mai jos ca ei în ierarhie. Aici, cel mai des, se întâlnesc acele persoane care au urcat direct, adică nu au obținut acel post cu sudoare și multă muncă. Căci, în general, cei care urcă încet prin muncă asiduă, știu cum trebuie să se comporte cu cei inferiori lor.

De aceea, este foarte important ca atunci când ai ajuns sus, să nu uiți de unde ai plecat, căci nivelul de la care ai plecat erai tu autentic, nu acel care ai ajuns. Neținând cont de acest aspect, cazi în capcane fără să-ți dai seama de anumite lucruri.

5. Nu ai experiența principiului echilibrului

Echilibru înseamnă să treci de starea extremelor. Extremele înseamnă să fii ori foarte jos, ori foarte sus. Atunci când ajungi foarte sus și nu ești pregătit să primești ceea ce te așteaptă acolo, nu ești cumpătat, nu apreciezi ceea ce primești, vei provoca caderea. Adică nu utilizezi cu înțelepciune resursele care le ai: faci abuz de putere, nu prețuiești oamnenii, etc. Trebuie să fii om oriunde te vei afla.

6. Victimizarea

Victimizarea în sine ca tip de conștiință poate determina caderea. Pentru că tu îți spui tot timpul că ești mic, că ești jos, că ești neimportant, atunci tu te menții la acel nivel inferior și declanșezi căderea.

Caderea nu înseamnă întotdeauna un fel de pedeapsă, dar poate fi și un declanșator pentru schimbare. Caderea mai poate fi o consecință a unor lecții neânvățate. Atunci când ești pregătit să ajungi mai departe pe calea evoluției pe anumite aspecte extrem de sensibile, care ar presupune ieșirea totală din zona de confort, iar tu nu a-i face-o în mod normal, atunci te duce viața prin declanșarea unei schimbări.

Caderea este ieșirea din starea de confort, dar pentru fiecare este diferită.

”Scopul căderea este atingerea ponderabilității”- Hylarion. Nu contează de câte ori cazi, contează cum te ridici. Tu ce alegi ? Să cazi și să rămâi acolo jos plângându-ți de milă sau să te ridici ?

Te-ar putea interesa și:

Efectele Legii Proiectiei 

Efectele Legii Oglindirii

5 factori generatori de emoții negative 

Puterea gândului- Cum se creează gândul și cum funcționează- Swami Sivananda

I commenti sono chiusi.