Skip to content

Arhanghelul Gabriel-mesagerul lui Dumnezeu (The Most Important 1)

  • by
arhanghelul gabriel

Arhanghelul Gabriel-mesagerul lui Dumnezeu

Arhanghelul Gabriel înseamnă “mesagerul lui Dumnezeu”, are energie mai feminină, de aceea i se poate spune și Gabrielle. Aura sa are culoarea cuprului. Gabriel reprezintă și a noua sefiră în Arborele Sefirotic, manifestând pe Iesod – Fundamentul și reprezentând Ordinul Îngerilor.

Arhanghelul Gabriel a adus oamenilor veștile minunate despre nașterea Maicii Domnului și a Domnului Iisus Hristos. Gabriel este un arhanghel ce ajută în conceperea, nașterea și educarea copiilor.

Arhanghelul Gabriel are o parte feminină maternă, plină de iubire, compasiune și înţelegere. El este Arhanghelul speranţei. El deţine cheile puterii și forţ ei divine, ajutând acolo unde este cazul și punând piedici pentru a stopa acţiunile răuvoitoare.

Este îngerul pedepsei Divine binemeritate (Sodoma și Gomora). Numele său este menţionat de 4 ori în Biblie și de fiecare dată apare ca un mesager care aduce vești importante. El a vestit nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, purtătorul Bunei Vestiri. A anunţ at-o pe Fecioara Maria că îl va naște pe Isus.

Rolul și misiunea Arhanghelului Gabriel

Aproape întotdeauna Gabriel apare alături de Mihail. Avem înfăţișarea aspectului feminin și a celui masculin, Yin și Yang.

ROLUL Arhanghelului Gabriel: mesager al Cuvântului lui Dumnezeu. Împărtășește calităţile inimii Divine și susţine manifestarea lor creatoare. Este un înger al darurilor, al intuiţiei, clarviziunii, al călătoriilor astrale și al aspectului feminin, al înfăţișării.

MISIUNEA : aduce daruri Divine omului – clarviziune, claraudiţ ie, intuiţia, decodificarea angelică a limbajului călătoriilor astrale. Gabriel selectează suflete din Rai pentru întrupare, și de a informa noua entitate despre ceea ce trebuie să știe pe Pământ. El restaurează viaţa și Lumina în aspectele neclarificate ale vieţii asupra importanţei Cuvântului.

Arhanghelul Gabriel sprijină părinţii ce speră să aibă copii atât în perioada concepţ iei, cât și în procesul de adopţie. Referitor la creșterea copiilor, la educarea lor, roagă-l pe Gabriel să te ajute să trimiți și să primești iubire de la copiii tăi. Să fii răbdător, blând, cald, dar să rămâi în limitele responsabilității.

Îl poți ruga să te ajute să îți ierți părinții pentru orice greșeli ar fi putut să facă și să te ierți pe tine pentru orice crezi că ai fi putut să greșești față de ei.

Arhanghelul Gabriel te poate ajută pe tine, adultul, să ai grijă de copilul din interiorul tău. Iubirea pe care o transmite Arhanghelul Gabriel copilului interior este o iubire maternală. Cere-i lui Gabriel să îți detoxifice inima, adică să o curețe de resentimente, răutăți, neiertări mai vechi. Să elimine aspecte din trecut care s-au păstrat în inima ta și nu reflectă iubirea.

Ne eliberează de orice formă de descurajare. Recunoscut ca un important intermediar între noi și
Divinitate, Gabriel ne aduce toate mesajele și darurile Divine. El susţine capacitatea omului în drumul său spre Lumină și spre Dumnezeu. Îl răsplătește cu darurile sale ori de câte ori cu strădanie și cu credinţă în suflet și individul mai urcă o treaptă pe scara evoluției sale.

Dacă îți place să te exprimi prin artă pentru a transmite mesaje, dacă îți place să scrii, să comunici oamenilor, atunci roagă-l pe Gabriel să te ajute. El te va ajuta să îți faci timp pentru aceste activități, îți va deschide ușile către oameni potriviți. Va fi un fel de manager al tău; va crea oportunități să îți desfășori această activitate de “mesager”.

Te va ajuta să-ți dezvolți creativitatea, să-ți învingi temerile referitoare la exprimarea propriului adevăr, la comunicarea în public. Te va ajuta să înlături teama de eșec pe care o poți simți. Te va împinge de la spate să faci ce ai de făcut, să nu pierzi timpul, să nu întârzii.

Rugaciunea divina către Arhanghelul Gabriel


Prin numele lui Dumnezeu, cel Atotputernic și de viaţă dătător, SADAY EL HAI, te chem pe tine, Gabriel, arhanghel al puterii Divine și al nașterii,pentru a mă cufunda în izvorul vieţ ii eterne al creatorului.

Arhanghel Gabriel, te rog să mă ajuţi să mă exprim sincer, deschis, să am încredere în propriile
capacităţi și să le pun în valoare, să ascult și să înţeleg cuvântul lui Dumnezeu, să mă bucur de viaţă și de ceea ce sunt. Să găsesc cele mai potrivite modalităţ i de a-mi exprima ideile, sentimentele și emoţiile. Să împărtășesc propriul adevăr cu blândeţe și bunătate, să dezvolt creativ propria individualitate. Să ascult și să urmez vocea inimii. Adu-mi, te rog, înțelegere și armonie în familie, la serviciu și în toate relaţ iile mele. ÎŢI MULŢ UMESC.

CRISTALE: citrin, brăţară de cupru, topaz, ambră, corneol, labradorit auriu, calcit, safir indigo, lapis lazuli.
CULOARE: indigo-alb cu străluciri de cristal -armonie și puritate.
CHAKRA: AJNA, al 3-lea ochi – Ochiul lui Shiva. Orice dezechilibru blochează privirea interioară și generează boli la nivelul capului– HIPOFIZA.

SIGILIUL ARHANGHELULUI GABRIEL – primul sigiliu al cerului– Sfera Lunară.

AROMOTERAPIE: mentă, iasomie.
MUZICĂ: clasică, cosmică.
MANTRA: OMMM…..
AURA: culoarea cuprului, la fel ca și trâmbița sa.
FLORI: crinul. Aroma uleiului de cedru și parfumul garoafelor ne pun în legătură cu forţa lui Gabriel și ne ajută să acumulăm energie și pace.

Articol preluat

Articole cu miracole:

Semnificația Arhanghelilor- Cum ne ajută ei ?

Imagine: www.pixabay.com