Acidul Hialuronic- Beneficii pentru Păr (Important To Know)

  • di

Acidul Hialuronic- Beneficii pentru Păr

Doctorul Beth Goldstein, dermatolog certificat, a explicat pentru publicația Healthline mai multe lucruri despre beneficiile potențiale pentru îngrijirea părului pe care le asigură acidul hialuronic.

Acidul hialuronic își poate absorbi greutatea în apă, ceea ce adaugă umiditate foliculilor de păr, explică medicul. „Acest lucru oferă un aspect neted și mai puțin electrizat”.

Dacă părului tău îi lipsește acidul hialuronic, ceea ce se poate întâmpla în mod natural odată cu înaintarea în vârstă, vei observa probabil șuvițe uscate și subțiri.

Suplimentele sau tratamentele topice pentru păr care conțin acid hialuronic ar putea, deci, să:

•    Ajute la revitalizarea parului
•    Crească capacitatea părului de a reține umezeala
•    Îmbunătățească aspectul general și textura părului

Dr. Goldstein avertizează că adăugarea acidului hialuronic la rutina de îngrijire a părului este puțin probabil să oprească căderea deja existentă a părului, deși unii oameni susțin că poate ajuta.

Acidul Hialuronic- Beneficii pentru Păr

Cine poate folosi Acidul Hialuronic?

Poți utiliza acid hialuronic indiferent de tipul tău de păr, spune dr. Goldstein.

Îți va ajuta foliculii de păr să rețină hidratarea, să elimini electrizarea neplăcută a părului și, eventual, să adauge volum podoabei capilare. Dacă ai probleme cu pielea uscată a scalpului, acidul hialuronic poate ajuta, de asemenea, la hidratarea oricăror zone uscate și la reducerea fulgilor de mătreață.

Probabil că vei observa cele mai multe beneficii dacă ai părul deteriorat, vopsit sau creț. 

Părul ultra-uscat, deteriorat, ca părul vopsit și decolorat constant, este mai poros decât părul sănătos. Părul poros reține mai greu apa, astfel încât orice agent umed care pătrunde în firele tale se evaporă imediat.

Acidul hialuronic contribuie la reducerea porozității, pentru a minimiza pierderile de umiditate.

Cum alegi corect un produs de ingrijirea părului

Atunci când alegi un produs de îngrijire a părului, dr. Goldstein recomandă să alegi unul care să conțină și ingrediente de întărire, cum ar fi:

•    keratina
•    colagen
•    uleiuri nutritive, cum ar fi uleiul de jojoba sau argan

De asemenea, ea sugerează să optezi pentru un produs foarte hidratant, care să rețină umezeala, cum ar fi un balsam sau un ser, pentru a crește concentrația de acid hialuronic din păr.

Sfat: Mai degrabă decât să întinzi produsul pe vârfurile părului și să-l masezi bine, ar putea fi mai eficient să îl masezi la rădăcină și să îl piepteni pe șuvițe

Acidul Hialuronic- Beneficii pentru Păr

Aplicarea corectă a Acidului Hialuronic pe păr

Pentru cele mai bune rezultate, aplică balsamul sau serul după șamponare. Masează-l pe scalp în timp ce părul tău este încă umed (dar nu îmbibat cu apă).

Dacă ai părul deosebit de creț sau uscat sau dacă descoperi că părul îți cade masiv odată cu îmbătrânirea, dr. Goldstein sugerează utilizarea acestui tip de produs zilnic.

Deși este puțin probabil ca acidul hialuronic să îți irite pielea, ea recomandă eliminarea altor ingrediente care ar putea provoca o reacție alergică.

Sfat: Fă întotdeauna un test pe o zonă mică a scalpului înainte de a-l aplica pe întreaga zonă.

•    Aplică-l pe scalp ca tratament pre-șamponare: Înainte de șamponare, poți aplica acid hialuronic pe tot scalpul și să-l masezi cu degetele, cu mișcări circulare, concentrându-te pe zonele care sunt mai problematice decât altele.
•    Folosește-l pe părul umed: Se recomandă aplicarea acidului hialuronic după duș, în timp ce firele de păr sunt încă umede. Nu numai că atunci părul este cel mai receptiv la produse, dar și apa este esențială atunci când se utilizează acid hialuronic. Deoarece acidul hialuronic absoarbe apa, utilizarea ingredientului pe părul umed poate accelera efectul. 


•    Alege produse cu acid hialuronic:

Mai eficient decât să experimentezi propriul amestec de păr realizat cu produsele tale de îngrijire a pielii cu acid hialuronic este să utilizezi o formulă special concepută pentru păr. 


•    Folosește-l ca ser leave-in: Serurile de păr cu acid hialuronic ar putea fi utile ca protecție înainte de coafare pe părul umed sau în componența unei măști de păr. Aplică-l de la rădăcină până la vârfuri, piaptănă pentru o distribuție uniformă, apoi aplică produsul de coafare preferat deasupra.
•    Combină-l cu uleiuri: Deși acidul hialuronic singur ajută la îmbunătățirea aspectului părului, se recomandă utilizarea ingredientului împreună cu altele pentru a ajuta efectiv la repararea părului deteriorat. Cele mai bune alegeri sunt: uleiuri de jojoba și argan pentru părul uscat și colagen și proteine, cum ar fi cheratina, pentru întărirea părului. 

Concluzie:

•    Deși există puține cercetări despre beneficiile acidului hialuronic pentru păr, acesta pare să aibă un anumit potențial pentru creșterea conținutului de umiditate al părului și îmbunătățirea aspectului acestuia.
•    În plus, deoarece este puțin probabil să provoace reacții adverse, nu există niciun motiv să nu îl încerci!

Bibliografie:
https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/hyaluronic-acid-for-hair
https://www.byrdie.com/hyaluronic-acid-benefits-for-hair-5101129