9 obiceiuri care-ți schimba viața
Datorită neuroplasticității, creierul uman poate fi antrenat. Cum ? Așa cum vă puteți crește masa musculară făcând exerciții la sală de câteva ori pe săptămână, exact la fel îți poți antrena și creierul, făcând în mod regulat aceleași lucruri și gândind la aceleași lucruri.
Este foarte important să știi că atunci când te urăști, te enervezi, te îngrijorezi des, creierul tău se obișnuiește cu o astfel de gândire și anume va atrage acele situații asupra cărora insistați cu gândul. Dar, vestea bună, este că-ți poți antena creierul să gândească pozitiv, astfel vei atrage doar situații pozitive. Folosind puterea neuroplasticității, prin meditație regulată vă puteți dezvolta o concentrare ascuțită și astfel vă veți putea gestiona emoțiile mai eficient.
Deci, care sunt cele 9 obiceiuri care-ți schimba viața?
1. Trăiește în prezent
Viața este una și nu se repetă, deci , nu o poți retrăi. Nu poți întoarce trecutul, dar nici nu poți trăi în viitor. Mulți oameni sunt conștienți de aceste lucruri, dar fac mereu aceeași greșeală continuând să se învinovățească pentru greșelile trecutului și făcându-și mereu griji pentru viitor. Ei uită, pur și simplu, că viața este ACUM, se trăiește în prezent. Căci, toate aceste griji nu duc decât la depresii, anxietăți și stresuri. De aceea este foarte important să trăiești în momentul ACUM, acesta este singurul timp în care viața există cu adevărat.
2. Gândește pozitiv: 9 obiceiuri care-ți schimba viața
Gândurile îți afectează direct sentimentele. Soluția ar fi restabilirea echilibrului interior. Brian Penny, în teza sa de doctorat explorează modul în care emoțiile se leagă de gândurile și vorbirea noastră. El a ajuns la concluzia că echilibrul intern poate fi atins doar dacă eviți bârfele, disputele și toate gândurile negative ( de ură, mânie, ranchiună, invidie, gelozie). Folosește limbajul proactiv, și nu pe cel reactiv. Nu folosi expresii reactive, precum : Nu pot, Doar dacă, Ar fi trebuit, Trebuie, dar…, Nu cred că voi reuși, Nu cred că sunt capabil, etc
Folosește în schimb expresii proactive: Eu pot, Voi face, Voi reuși, Sunt sigur/ă că va fi bine…
3. Elimină negativitatea- 9 obiceiuri care-ți schimba viața
Stai cât mai departe de persoanele toxice, persoanele care se lamentează în permanență. Iar atunci când le asculți, nu trece prin tine informația, ci la-o să treacă pe alături și să meargă mai departe. Atunci când treci prin tine acele emoții negative, te încarci cu ele, și la scurt timp, devii și tu o persoană asemănătoare.
Atunci când apare o situație mai puțin plăcută, accept-o cu calm și caută soluții. Mereu există uși care se deschid atunci când bați.
Evită persoanele care simți că au o influență negativă asupra ta. Stai cât mai puțin cu putință în preajma lor și nu le acorda atenție gânindu-te la ele.
Mereu gândește-te la lucruri pozitive, lucruri frumoase care te implinesc, care-ți redau buna dispoziție , și nu uita să zâmbești, chiar și atunci când nu ai un motiv !
4. Nu te compara cu alții, niciodată !
Una dintre cele mai mari provocări în viață este să fii tu însuți într-o lume care încearcă să te facă precum toți ceilalți. Cineva va fi întotdeauna mai frumos ca tine, mai deștept sau mai tânar, însă nimeni nu poate fi ca tine. Nu te schimba ca oamenii să te placă. Fii tu însuți și oamenii potriviți te vor iubi pe tine, cel adevărat.
Cum pot să fiu eu insumi?- Prin a renunta la competitie și la comparatie vei fi tu insuti! Comparandu-te cu altcineva nu faci decât să imiti pe acel altcineva. Iar a imita înseamnă să ratezi prilejul de a fi tu insuti. Renunta la comparatie. Tu ești unic. Nimeni nu mai e ca tine și n-a fost vreodată.
A fi unic este o calitate obisnuita a fiecarei fiinte și este la fel de natural ca respiratia. Viața nu urmeaza un curs care se repeta, nici existenta nu se repeta, ea picteaza in fiecare zi ceva nou. Respecta-ti unicitatea și renunta la comparatie. O dată ce te compari, urmezi o cale trasata de altcineva. Nu te compara cu nimeni, nimeni nu e ca tine, nici tu nu ești că alții. Trebuie să înțelegi acest lucru și să te bucuri de ceea ce ești tu. Viața nu este un articol de larg consum în stoc limitat, nici fericirea. Ajunge pentru toți. Este accesibila tuturor. Depinde numai de tine ce accepți.
5. Puterea alegerii- 9 obiceiuri care-ți schimba viața
A fi stăpîni pe propria noastră putere, înseamnă că știm să facem alegeri. Înseamnă să renunţăm la nevoia de a-i face pe ceilalţi asemănători nouă, şi în schimb, să ne onorăm pe noi înşine, chiar dacă alegerile noastre nu sunt conforme cu opinia generala. Pentru a stăpîni puterea noastră trebuie să fim încrezători şi să avem tăria de-a ne apăra interesele, să ne asumăm riscuri care ne scot în afara siguranţei oferită de lucrurile care le cunoaştem deja. Și cel mai important, să ne stabilim cea mai înaltă strategie pentru cea mai frumoasă viaţă posibilă.
Pentru a ne crea viaţa pe care o visăm, ne trebuie o bază solidă pe care să construim persoana care suntem şi care să demonstreze lumii ce reprezentăm ca individ, respectîndu-ne nevoile, dorinţele şi pe noi înşine. Alegerile noastre depind de noi, iar viațanoastră depinde de alegerile noastre !
6. Dimineata miraculoasa
Începeți ziua cu o oră mai devreme, decât de obicei. O oră pentru: a face exerciții de revigorare sau yoga, a plănui cum va decurge ziua, pentru a fi recunoscători pentru tot ce aveți în viață, pentru vizualizarea dorințelor. O oră este suficient, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.
7. Puterea lui ”NU”- 9 obiceiuri care-ți schimba viața
A spune ”Nu” uneori este foarte dificil, dar nu este imposibil. Dar trebuie să înțelegi, că atunci când spui ”DA”, dar, de fapt sufletul tău strigă ”NU”, îți faci rău în primul rând ție. Aceasta nu înseamnă că trebuie să spui tuturor Nu, sau oricărei situații. Spui ”NU„ persoanelor și situațiilor care necesită acest răspuns. Persoane care știi bine că au intenții de profit, de amăgire, de scopuri personale, iar rezultatul acțunilor lor îți vor aduce ție disconfort sau suferință.
Primul pas este mai greu, încearcă o dată, apoi mai încearcă o dată, astfel îți vei forma o obișnuință nouă, dar favorabilă ție, de a face lucrurile care te satisfac pe tine și de a-ți folosi timpul în folosul tău.
8. Îmbrățișează schimbarea: 9 obiceiuri care-ți schimba viața
Nimănui nu-i place schimbarea. Noi, ca oameni, iubim previzibilul. Tot ce este nou ne sperie și ne provoacă confuzie, nesiguranta. Dar nu poți ajunge la performante dacă nu ești mereu dispus să actionezi pentru a duce lucrurile mai departe și a face progrese. Da, este adevarat, ca începutul schimbării este partea cea mai grea. Dar trebuie să știi: dacă ai început, batalia este pe jumatate castigata. Ai nevoie de toată vointa și forța interioară pentru a începe. Dar ,apoi lucrurile devin mai simple. Pașii mici, dar consecventi, se acumuleaza. Valurile micilor realizări devin un tsunami al succesului.
Fiecare actiune are o consecinta, fiecare, indiferent de ce tip ar fi ea. Poți avea impresia la început că nimic nu merge si că nu faci nici un pas înainte. Dar dacă înveți să progresezi, facand mai mulți pasi mici, dar singuri, atunci te vei apropia de performante. Atunci când pui in miscare procesul” de a incepe” ,lucrurile vor incepe să progreseze. Încep să ti se deschidă usi care nici nu stiai ca există. Trebuie doar să faci primul pas, restul va veni de la sine.!” Ceea ce omida numeste sfarsitul lumii este de fapt nasterea unui fluture. “- Richard Bach
9. Fii iertător, iubitor și recunoscător- 9 obiceiuri care-ți schimba viața
Iertarea, iubirea și recunoștința sunt cele 3 superputeri pe care le avem la dispoziție. Foloseste zilnic iertarea, iubirea și recunoștința din plin, ori de câte ori îți amintesti și constata singur efectele. Trimite iubire oricui și oricand, începând cu tine. daca e ceva ce te supăra trimite mental și emoțional iertare și fii recunoscător pentru tot, chiar din prima secunda in care te trezești dimineața.
În fiecare zi, dimineața (imediat după trezire), seara (înainte de culcare) sau în orice alt moment al zilei, spune-ți în gând sau cu voce tare MOTIVELE PENTRU CARE EȘTI RECUNOSCĂTOR. Oricâte îți vin în minte . Nu există un număr minim sau maxim.
Azi sunt recunoscător/ recunoscătoare pentru:… Iar la final, MULȚUMEȘTE și MULȚUMEȘTE-ȚI !
Te-ar putea interesa și :
Meditația pentru începători- lecție completă
Arta de a fi femeie- magia seducției
Imagine: www.pixabay.com
Pingback: Răbdarea vs nerăbdarea- rezistența New Age (The Most Important)
Pingback: 1 New Vindecarea rănii de respingere (The Most Important)
Comments are closed.