5 metode pentru activarea inteligenței superioare

  • di

5 metode pentru activarea inteligenței superioare

Există câteva tehnici mentale suplimentare pe care le puteţi utiliza pentru a activa inteligenţa superioară şi pentru a accelera procesul de schimbare interioară si de reuşită în plan exterior. Fiecare dintre aceste metode este o combinaţie a tehnicilor de programare mentală, pentru schimbarea conceptului de sine.

Fiecare dintre ele este extrem de eficientă. Și, atunci când le folosiţi regulat – pe fiecare separat, sau împreună – va puteţi transforma, pe voi înşivă şi viaţa, într-un mod minunat.

1. TEHNICA AFIRMAŢIEI SCRISE

Prima dintre aceste metode de schimbare accelerată este „tehnica afirmaţiei scrise”. Pentru a o folosi, aveţi nevoie de hârtie sau de un carneţel . Și, preferabil dimineaţa, descrieţi clar şi la timpul prezent scopul principal pe care vi l-aţi stabilit – exact aşa cum aţi dori să-l vedeţi în realitate. Descrierea poate fi scurtă sau detaliată. Puteţi face o descriere, la timpul prezent, a modului în care v-ar plăcea să se desfăşoare evenimentele zilei. Sau puteţi descrie cum aţi arăta şi cum v-aţi simţi cu noile calităţi de personalitate pe care le doriţi.

După ce aţi descris scopurile, puneţi pixul deoparte, închideţi ochii, respiraţi adânc şi vizualizaţi cum scopul propus s-a împlinit deja, sau vedeţi cum evenimentele zilei se desfăşoară satisfăcător. Pe măsură ce vizualizaţi, creaţi sentimentul cate se potriveşte succesului imaginat. Zâmbiţi şi bucuraţi-vă de senzaţia de plăcere care însoţeşte împlinirea scopurilor.

5 metode pentru activarea inteligenței superioare

 Apoi, scoateţi-vă din minte totul, deschideţi ochii şi continuaţi-vă treburile. Scrisul este o metodă puternică de a vă imprima scopurile în mintea subconştientă.

Citește și Despre subconștient pe înțelesul tuturor

Mulţi oameni au scris o listă cu scopurile lor pentru anul care începea la 1 ianuarie şi, la sfârşitul anului, când au recitit listele, au constatat că multe dintre ţelurile lor au fost îndeplinite într-un fel sau altul.

Cu cât scrieţi mai des ţelurile propuse, cu atât se materializează mai rapid. Folosiţi un carneţel şi notaţi-le în fiecare zi. Vă ia doar câteva minute, dar vă programează pentru orele care urmează. Scriind şi rescriind scopurile, vă convingeţi din ce în ce mai mult că ele sunt posibil de atins.

Pe măsură ce convingerea voastră se adânceşte si încrederea creşte, deveniţi mai atenţi şi mai Conştienţi de oportunităţile ce apar pentru a le transforma în realitate.

Activaţi Legea atracţiei şi Legea concordanţei, iar ţelurile încep să se materializeze în jurul vostru.

2. TEHNICA AFIRMAŢIEI STANDARD

A doua tehnică de programare mentală pe care o puteţi folosi este „tehnica afirmaţiei standard”. Aceasta constă în a vă scrie scopurile cu litere groase pe cartonaşe mici. Scrieţi lucrurile pe care le doriţi sub formă de afirmaţii, la timpul prezent, folosind cuvinte clare şi concise.

Este bine să folosiţi această metodă de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Găsiţi un loc în care puteţi fi singuri şi liniştiţi, timp de câteva minute. Inspiraţi adânc de câteva ori, pentru a vă relaxa organismul si pentru a vă pregăti mintea.

Expiraţi uşor. Staţi confortabil, cu cartonaşele în poală. Apoi, citiţi primul scop. Închideţi ochii şi repetaţi-i de cinci ori. Vizualizaţi-l aşa cum ar arăta dacă s-ar fi împlinit deja. Imaginaţi-vă cum aţi vorbi, umbla şi acţiona, dacă scopul ar fi o realitate în acest moment. Induceţi emoţie în imaginea acestui scop şi creaţi sentimentul de plăcere si fericire care ar însoţi împlinirea cu succes a dorinţei voastre.

Citește și Ce este Vizualizarea și care e secretul vizualizării ?

Apoi inspiraţi adânc, expiraţi şi, cu încredere, lăsaţi scopul să prindă aripi. Repetaţi acest procedeu cu fiecare scop pe care-l aveţi, în felul acesta, subconştientul poate acţiona eficient pentru 10-15 scopuri simultan.

Acest exerciţiu nu trebuie să dureze mai mult de 30-60 de secunde pentru fiecare scop, maximum cincisprezece minute pentru cincisprezece scopuri propuse. Făcând aceasta în fiecare dimineaţă, îi trimiteţi minţii subconştiente un set puternic de semnale.

Acesta activează Legea atracţiei şi vă măreşte atenţia la tot ceea ce se întâmplă în jurul vostru în timpul zilei şi care v-ar putea ajuta să realizaţi unul sau mai multe dintre scopurile propuse. Dacă seara, imediat înainte de culcare, recapitulaţi lista ţelurilor, vă programaţi subconştientul ca, pe timpul nopţii, să acţioneze în favoarea scopurilor voastre. Adesea, dimineaţa când vă treziţi, el vă va oferi idei si soluţii.

5 metode pentru activarea inteligenței superioare

3. TEHNICA AFIRMAŢIEI RAPIDE

Puteţi folosi această metodă înainte de un eveniment important care nu se repetă în mod frecvent, cum ar fi o întâlnire de afaceri, sau o şedinţă cu şeful. Această metodă de programare mentală este folosită de oratori profesionişti, actori, moderatori şi oameni de afaceri. Ei o folosesc pentru a se pregăti pentru evenimentele în care este important să se afirme.

Tehnica afirmaţiei rapide constă în parcurgerea paşilor necesari pregătirii mentale, paşi pe care i-am amintit mai devreme. Este un fel de încălzire mentală. O puteţi face în mai puţin de treizeci de secunde. O puteţi face în maşină, în lift, în baie.

Modul în care acţionează este simplu, închideţi ochii, afirmaţi rezultatul scopului, vizualizaţi-l, ataşaţi-i o emoţie şi eliberaţi-l. Imaginaţi-vă şi simţiţi că evenimentul are succes. Apoi mergeţi la întâlnire (sau unde e de mers) cu calm şi încredere.

Dacă, în următoarele zile, urmează să susţineţi o prezentare sau un interviu, ar trebui să folosiţi această tehnică de fiecare dată când vă gândiţi la ce aveţi de făcut, în loc să aşteptaţi cu nelinişte şi agitaţie, folosiţi Legea substituţiei şi tehnica afirmaţiei rapide. Pe măsură ce vă apropiaţi mai mult de ziua şi ora respectivă, veţi simţi cum încrederea şi siguranţa de sine cresc, în clipa când evenimentul are loc, veţi fi pregătiţi mental pentru a vă prezenta cât mai bine cu putinţă.

5 metode pentru activarea inteligenței superioare

4. AUTOHIPNOZA SAU AUTOSUGESTIA

 Acesta este un exerciţiu mai elaborat, în care vă relaxaţi sistematic întregul trup, înainte de afirmare, vizualizare, inducere de emoţii şi eliberare a programului.

lată forma cea mai simplă prin care puteţi aplica această metodă cu avantaje maxime : alegeţi-vă o poziţie confortabilă, într-un fotoliu sau întins pe pat, închideţi ochii, respiraţi adânc şi începeţi să vorbiţi celor şase părţi ale corpului – braţul stâng, braţul drept, piciorul stâng, piciorul drept, pieptul şi capul.

Vă prezint formulele care par să acţioneze cel mai bine. începeţi prin a repeta de şase ori, respirând după fiecare rostire: „Braţul meu stâng devine greu şi cald”. Apoi repetaţi de şase ori: „Braţul meu stâng este acum greu şi cald”, în sfârşit, spuneţi de sase ori: „Braţul meu stâng este în totalitate greu şi cald”.

De fiecare dată când inspiraţi şi expiraţi, rostiţi o formulă. Repetaţi procedeul cu fiecare dintre celelalte cinci părţi ale corpului, pe care le-am menţionat, pornind de la braţul stâng, apoi cel drept, apoi pieptul şi, în cele din urmă, capul şi gâtul. În mai puţin de zece minute, veţi reuşi să vă relaxaţi complet organismul. Mintea se va afla în starea alfa. Veţi fi pregătit pentru o programare profundă.

Această metodă este numită adesea autohipnoză sau autosugestie şi este extrem de eficientă în două domenii. Mai întâi, o puteţi folosi pentru a vă depăşi temerile şi pentru a vă consolida încrederea în relaţiile cu alte persoane, în munca pe care o desfăşuraţi, în viaţa financiară, în sănătate şi în alte activităţi. Ea vă poate ajuta să rezolvaţi probleme precum timiditatea, teama de a vorbi în public şi senzaţia de nervozitate care poate apărea în rezolvarea unor încercări din viaţa cotidiană.

Aceasta este o formă de repetiţie mentală. Practicaţi mişcările în mod repetat în imaginaţia voastră, vizualizând de fiecare dată performanţa perfectă si programând, în subconştient, o imagine de reuşită perfectă.

5 metode pentru activarea inteligenței superioare

5. CONDIŢIA HETEROGENICĂ

Aceasta este o condiţionare sau programare prin altcineva decât tu însuţi. Conceptul de sine s-a format, în mare măsură, ca rezultat a două forme primare de sugestie: autosugestia, lucrurile pe care le-aţi spus propriei persoană şi le-aţi crezut şi heterosugestia, lucrurile pe care alţi oameni vi le-au spus şi cărora le-aţi dat crezare.

Tot ceea ce credeţi astăzi că este adevărat în legătură cu voi înşivă, este rezultatul uneia dintre aceste influenţe – în special a celei de-a doua.

Aţi făcut deja cunoştinţă cu câteva exemple de condiţionare heterogenică. Acestea sunt lucrurile pe care părinţii, rudele mai în vârstă, profesorii şi alţi oameni pe care îi respectaţi le-au spus despre voi. Alte exemple sunt cursurile sau casetele audio, în care vorbitorul foloseşte pronumele „tu” sau „dumneavoastră”, atunci când face o recomandare.

Ori de câte ori auziţi aceste pronume ataşate unui mesaj, ele ne influenţează mintea subconstientă. De aceea, nu trebuie să permiteţi niciodată cuiva să spună despre voi lucruri care nu doriţi să fie adevărate. Aveţi de-a face cu un principiu puternic şi trebuie să-l folosiţi, deliberat, într-un mod constructiv şi pozitiv.

Sursa :” SUCCESUL ÎN VIAȚĂ”- BRIAN TRACY

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.