Skip to content

10 reguli pentru aplicarea unui machiaj impecabil (With Love )

  • by
machiaj impecabil

10 reguli pentru aplicarea unui machiaj impecabil

Machiajul de zi cu zi poate fi o provocare, dacă nu urmezi o rutină corectă de realizare a acestuia sau dacă nu alegi produsele care ți se potrivesc. 

10 reguli de bază pentru realizarea unui machiaj impecabil :

Îți dorești un ten ca de porțelan și un machiaj care să reziste? Încearcă cele 10 reguli de bază pentru un make-up impecabil. 

1. Tipul de ten și machiajul

Cu siguranță nu este o idee bună să folosești produse de make-up pentru piele uscată dacă tu ai tenul gras și nici viceversa! Tipul tău de ten joacă un rol esențial în alegerea formulelor de machiaj care vor funcționa cel mai bine pentru tine. De exemplu, femeile cu tenul gras ar putea folosi cosmetice matifiante, în timp ce doamnele cu un ten uscat au nevoie de produse de make-up cu efect hidratant. 

2. Culori în funcție de nuanța tenului

Ai observat că hainele în anumite culori te fac să arăți absolut uimitor? Ei bine, același lucru este valabil și pentru machiajul tău. Așadar, dacă anumite nuanțe îți vor evidenția frumusețea, pe altele este mai bine să le eviți.

3. Produsele de make-up de calitate

Atunci când folosești produse de make-up de calitate este mult mai simplu să obții rezultatul dorit. Deși este corect să investești în cosmetice bune, nu este întotdeauna o regulă ca cele mai scumpe produse să fie și cele mai eficiente.

4. Utilizarea ustensilelor de make-up potrivite– 10 reguli pentru aplicarea unui machiaj impecabil

În afară de a folosi produse de make-up calitative și potrivite tenului tău, esențială este utilizarea unor accesorii potrivite, pentru a obține rezultate exact ca cele ale unui profesionist.

5. Igienizarea ustensilelor de machiaj 

Pensulele și burețeii de make-up necesită igienizare după fiecare folosire și, odată la ceva timp, este nevoie ca acestea să treacă printr-o curățare temeinică. Practic, este extrem de important să te asiguri că accesoriile tale de make-up sunt curate înainte de a le utiliza, deoarece de acest detaliu depinde reușita machiajului, dar și sănătatea tenului tău. Știai cât de ușor este să împrăștii bacteriile pe față din cauza unei perii de make-up neingienizate corespunzător? 

6. Aplicarea primer-ului

Fie că ești sau nu începătoare într-ale machiajului, primul pas pe care trebuie să-l faci este să aplici un primer. Acest produs este cel care deschide, practic, rutina de make-up și care favorizează aderența următoarelor produse aplicate pe ten, sporind rezistența machiajului. Poți alege o bază de machiaj matifiantă sau una hidratantă. 

7. Finisează cu un spray de fixare a machiajului

Dacă despre primer putem spune că reprezintă ceea ce americanii numesc un ”partener la crimă”, nici spray-ul de fixare a machiajului nu este mai prejos! Folosit ca ultim pas al rutinei de realizare a make-up-ului, un astfel de produs păstrează aspectul fresh al tenului și, în plus, poate conferi chiar și un plus de luminozitate chipului, dacă optezi pentru un spray cu particule de sclipici. 

8. Stilizarea sprâncenelor

Nu spunem că nu e important să te concentrezi asupra aplicării corecte a fondului de ten sau a fardului de ochi, dar și sprâncenele tale merită o atenție deosebită! De multe ori, subestimăm puterea sprâncenelor îngrijite și corect conturale, care, de fapt, ne poate schimba considerabil aspectul feței. Deci, indiferent dacă ești adepta machiajurilor naturale de zi cu zi, sau dacă le preferi pe cele mai extravagante, nu sări peste stilizarea sprâncelor!

9. Șabloanele  de make-up

Crezi că nu poți obține un make-up al ochilor glamorous, cu linii de tuș impecabil realizate? Noi credem că se poate, dacă ai la îndemână accesorii care să-ți ușureze efortul! Păstrează la îndemână șabloanele de make-up, care te vor transforma într-un adevărat guru al machiajului! 

10. Primer pentru gene 

Îți dorești să obții o privire intensă în doar câteva secunde? Aplică, înainte de mascare, un primer pentru gene, un produs care nu ar trebui să-ți lipsească din portfard, în special dacă nu ești adepta extensiilor de gene. Acesta îți va pregăti genele pentru aplicarea rimelului, conferindu-le suplețe și volum. Spune ”Adio!” genelor încărcate, cu aspect inestetic!

Imagine: www.pixabay.com